fbpx
Сьогодні
15:50 26 Кві 2020

Дайвери створюють захисні маски від коронавірусу з пластику, який забруднює океани

Група дайверів перетворює пластикові пляшки, які колись забруднювали океани, на маски для обличчя для захисту людей від коронавірусу.

Маски для обличчя виготовляються Професійною асоціацією інструкторів з дайвінгу (PADI) у партнерстві з Rash'R — компанією, що продає екологічно чистий одяг. Про це пише CNN.

Кожна маска для багаторазового використання коштує 25 доларів і постачається з п'ятьма змінними фільтрами. Ціна дорівнює затратам, необхідним для виготовлення кожної маски.

«Ми не отримуємо прибутку від цього продукту. Ми дуже велика організація з серцем і душею. Ми дбаємо про океан та нашу спільноту водолазів, тому ми хотіли, щоб ми могли покласти руки на своє серце і сказати, що ми не отримуємо прибутку від цього важкого часу», — каже Ліза Ніклін, віце-президентка з маркетингу у PADI.

Маски, які зараз доступні для попереднього замовлення, випускаються у п'яти різних конструкціях на основі морських тварин, таких як китові акули, манту-промені та великі білі акули. Існує навіть одна, зроблена для дітей віком 4-10 років.

У період передзамовлення від споживачів надійшло 15 тисяч замовлень, тож PADI та Rash'R довелося швидко наростити виробництво, щоб задовольнити попит.

«Ми недооцінили, наскільки вони будуть популярні. Я думаю, що (споживачі) просто відчули, що для океану це було чудово робити, а також купувати щось необхідне», — зазначила Ніклін.

За її словами, поточна кількість замовлень на маски допомогла вивезти та повторно використати 575 кг океанських відходів.

Читайте також:

Антивірусні рішення: як волонтери в Бердянську друкують маски для лікарів на 3D принтері

У Дніпрі створили захисні маски для лікарів із масок для дайвінгу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: