fbpx
Сьогодні
18:56 25 Кві 2020

Міські рішення для боротьби з коронавірусом: Париж створить 650 км велосипедних доріжок

Фото Getty Images

ВООЗ у своїх нових технічних рекомендаціях зазначає, що треба ходити пішки та їздити на велосипеді під час пандемії. Відповідно міста повинні створювати більше простору для пішоходів та велосипедистів. Міста Європи вже прислуховуються

Париж створить 650 кілометрів велосипедних доріжок.

650 кілометрів велосипедних доріжок будуть готові до 11 травня, коли у Франції почнеться ослаблення карантинних обмежень, пише Forbes.

велосипед карантин

Фото Getty Images

Північне італійське місто Мілан планує впровадити одну з найамбітніших в Європі схем перерозподілу вуличного простору на користь велосипедистів і пішоходів, передає The Guardian.

Внаслідок загальнонаціонального карантину затори на дорогах у Мілані знизилися на 30-75%, а з ними – і забруднення повітря.  Тепер міська влада сподівається запобігти відновленню масового використання автомобілів та розвантажити громадський транспорт, щоб знизити ризик заражень.

Місто оголосило, що влітку планує трансформацію 35 км вулиць, суттєво розширивши велосипедний і пішохідній простір, щоб захистити жителів на тлі зняття коронавірусних обмежень.  Оголошений міською владою план включає недорогі тимчасові велосипедні доріжки, нові і розширені тротуари, обмеження швидкості у 30 км/год, а також вулиці з пріоритетом для пішоходів і велосипедистів.

Також у Берліні розширюють велодоріжки, аби заохочувати мешканок і мешканців користуватися альтернативними видами транспорту під час пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: