fbpx
Сьогодні
14:28 25 Кві 2020

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

В Україні провели унікальну операцію – вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора з Німеччини. Пацієнтом став однорічний хлопчик Назар.

Про це повідомила у Facebook журналістка Ірина Заславець. Останні півтора місяці хлопчик жив в стерильному боксі Охматдиту.

"Вбити його могла будь-яка інфекція. Назарчик не мав імунітету. Взагалі. Комбінований імунодефіцит– це тяжка генетична недуга, від якої колись уже помер його братик. Сам же хлопчик від народження хворів і не вибував з лікарень, а нещодавно лікарі шокували: його врятує лише трансплантація кісткового мозку. Від неродинного донора. Такої в Україні ніколи не робили", – написала Заславець.

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

За її словами, донор у Німеччині знайшовся завдяки Українському реєстру донорів кісткового мозку. Найважчим виявилося доправити кістковий мозок в Україну, адже уже було оголошено карантин і скасоване авіа та транспортне пасажирське сполучення.

Одна з компаній, яка займається експрес доставками, погодилася перевезти дорогоцінні клітини. Контейнер везли пілоти вантажного літака.

"Назарчик почуває себе добре, він набирає вагу, а мама плаче, коли дякує лікарям і абсолютно чужому їй хлопцеві, які врятував життя її сину! І навіть мені словами не передати, яке щастя бути свідком та безпосереднім учасником цих історичних змін – побудови системи трансплантації в Україні", – зазначила журналістка.

Нарешті це більше не секрет!!!В Україні пересадили кістковий мозок від неродинного донора хлопчику Назарчику. Йому…

Posted by Iryna Zaslavets on Friday, April 24, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: