fbpx
Сьогодні
23:06 25 Кві 2020

У Києві викрили людей, які під прикриттям сурогатного материнства переправляли немовлят за кордон

У Києві правоохоронці припинили діяльність групи людей, які під прикриттям програми сурогатного материнства за грошову винагороду вивозили новонароджених дітей за кордон.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

Повідомляється, що до організації схеми причетні керівники однієї з столичних медичних клінік, що надає послуги у сфері репродуктивної медицини, а також група людей, які підшуковували в Україні жінок для оформлення фіктивних шлюбів з іноземцями та участі у програмах сурогатного материнства.

«Загальний розмір грошової винагороди, яку отримували учасники оборудки, складав близько 50 тисяч доларів США, з яких плата за організацію штучного запліднення становила 15 тисяч доларів США, послуги щодо фіктивного одруження з іноземцями від 1000 — 1500 доларів США», — йдеться у повідомленні.

Так, за адресами мешкання фігурантів, офісів, клініки та в автомобілях проведено 11 обшуків, під час яких вилучено медичну документацію, паспорти громадян України та завірені копії паспортів громадян іноземних країн, довіреності щодо представництва інтересів, інші документи, грошові кошти, ноутбуки, мобільні телефони, чорнові записи та флеш носії.

Також правоохоронці встановили адреси квартир, де утримувалися новонароджені діти до розв'язання питання про їх переміщення через кордон.

«У квартирі хостельного типу на території Солом'янського району столиці правоохоронці виявили 5 новонароджених дітей віком від 2 до 6 тижнів, які перебували під наглядом двох жінок та чоловіка», — повідомили у прокуратурі.

Після оформлення відповідних актів немовлят доправили до дитячих лікарень міста Києва.

Наразі триває систематизація та аналіз вилученої документації. Також перевіряють близько 140 іноземців на причетність до переміщення новонароджених дітей за кордон в порушення чинного законодавства.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: