fbpx
Сьогодні
09:48 25 Кві 2020

"Схеми" розповіли про підвищення чоловіка Венедіктової, зв’язки брата з бізнесом Авакова та незадекларовану квартиру

Генпрокурор Ірина Венедіктова за останній рік змінила кілька високих посад у державних органах, майже паралельно з нею на підвищення пішли її чоловік та брат.

Про це йдеться в розслідування Схем.

За даними журналістів, рідний брат Венедіктової Сергій Венедіктов викладає на юридичному факультеті Національного університету імені Тараса Шевченка.

До цього, за даними джерел у податковій, він кілька років працював на бізнес родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його близького соратника, колишнього депутата Ігоря Котвіцького.

Про непересічну роль Венедіктового у бізнесі Авакова-Котвіцького вказує й той факт, що у 2015 році Котвіцький особисто виписав довіреність на ім'я Сергія Венедіктова "на ведення справ учасника публічного акціонерного товариства".

Сергій Венедіктов відмовився відповісти на запит журналістів, а в МВС заявили, що "Арсен Аваков, за його особистою інформацією, не знайомий з переліченими в запиті особами".

Як з'ясували "Схеми", чоловік Ірини Венедіктової, Денис Колесник, отримав підвищення після обрання Венедіктової народним депутатом. У листопаді 2019 року його перевели з посади начальника відділу протидії кіберзлочинам у Харківській області на посаду заступника начальника департаменту кіберполіції Нацполіції України та підвищили у званні до полковника.

У свою чергу, в Національній поліції заявили, що чоловік Венедіктової отримав підвищення "на підставі висновку центральної атестаційної комісії та у порядку просування по службі", а звання полковника йому присвоїли "за сукупністю строків перебування у спеціальному званні".

У приймальні Дениса Колесника прохання про коментарі для "Схем" проігнорували. А сам він не відповідав ні на телефонні дзвінки, ні на текстові повідомлення журналістів.

Журналісти також виявили білу пляму в електронній декларації сім'ї Венедіктових. Вони зареєстрували помешкання в Харкові, проте насправді живуть у Києві. Дані щодо користування нерухомістю у столиці в їхніх деклараціях за минулий рік відсутні.

Журналісти "Схем" встановили, що Венедіктова переселилася у будинок на вулиці Круглоуніверситетській в центрі Києва, де оренда квартири стартує від $2,5 тисяч на місяць. А квартири оцінюються в $500−750 тисяч.

Вранці кортеж, що складається з двох автомобілів Toyota Camry, відвозить Венедіктову у супроводі охорони на роботу.

Журналісти також зафіксували, як від цього будинку від'їжджав Денис Колесник на кросовері Honda CR-V. Автомобіль зареєстрований на 69-річного батька поліцейського. Незважаючи на те, що користується ним чоловік генпрокурора, в е-декларації Колесника цієї авітвки немає.

Венедіктова відмовилася напряму відповідати на питання про помешкання, переадресувавши всі запити в Офіс генпрокурора.

За її словами "все, що відбувається в моєму приватно-публічному житті – все відображається таким чином, як треба".

За даними "Схем", подружжя користується квартирою оформленої на сім'ю з Харкова.

При зустрічі зі знімальною групою Венедіктова ухилялася від відповіді на питання про київське житло. Однак, дала зрозуміти, що квартири в декларації немає, тому що вона їй не належить.

"Ви ж знаєте, що декларація публікується в конкретні дати. Якщо б я придбала це житло, ви б побачили моє придбання. Тому ви можете розуміти, що є різні механізми, коли і як люди проживають", – заявила генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: