fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:56 25 Кві 2020

Коронавірус не перешкода: Лукашенко влаштував загальнонаціональний суботник

У суботу, 25 квітня, в Білорусі стартував загальнонаціональний «республіканський суботник», а президент країни Олександр Лукашенко відправився в село неподалік від Чорнобиля.

Про це повідомляє місцеве агентство БЕЛТА.

Держоргани, місцева влада та інші організації проводять суботник на робочих місцях, прибирають території міст, готують дитячі оздоровчі та спортивно-оздоровчі табори до літнього сезону.

білорусь суботник

Незважаючи на світовий спалах коронавірусу, на фото, опублікованих виданням, видно, що високопоставлені чиновники, які також беруть участь в суботнику, працюють без захисних масок і на близькій один від одного дистанції. Серед них — заступник голови місцевого парламенту Анатолій Ісаченко і помічник Лукашенка Олександр Суботін.

лукашенко субботник коронавирус

лукашенко субботник коронавирус

лукашенко субботник коронавирус

Сам президент Білорусі відправився в селище Лясковичі, яке розташоване на території Національного парку Прип'ятський і постраждало внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Лукашенко садитиме сосни.

Один з чотирьох національних парків Білорусі — Прип'ятський — розташований в межиріччі Прип'яті, Ствіга і Уборті на території 190 тисяч гектарів.

Журналісти звернули увагу на те, що раніше практично на всі заходи глава держави брав з собою молодшого сина Миколу. Однак цього разу Лукашенко був без нього, натомість взяв з собою собаку.

Білорусь — одна з небагатьох держав світу, чий уряд продовжує ігнорувати пандемію коронавірусу. Сам президент Олександр Лукашенко нехтує використанням захисної маски і активно здійснює робочі поїздки, під час яких зустрічається з чиновниками.

В країні досі не запроваджений режим карантину, а також відбуваються різні масові заходи.

Напередодні Лукашенко заявив, що "Господь ударив людей по голові коронавірусом" через безвідповідальне ставлення до природи.

"Ліс як був нашим багатством, так і залишається. Але до цього багатства ми ставимося часом, а, може й частіше, жахливо. І тому Господь, як я говорив, вдарив нас по голові коронавірусом. Я впевнений, що якби ми до природи ставилися відповідально і шанобливо, то ми б жили не тільки краще, але і віруси би нас не взяли. Тому що це не тільки багатство, це здоров'я наших людей, тому що у нас майже половина території, ну 40%, це ліси", – сказав він.

Ще однією "здравницею" Білорусі Лукашенко назвав болота: "І не дарма освічена Європа захищає болота – вони головне джерело кисню". Про це він розповів 24 квітня під час наради, на якому розглядався проеєкт указу "Про ведення лісового господарства і реалізацію деревини".

Раніше Лукашенко заявив про "особливий шлях" Білорусі у подоланні коронавірусу.

Згідно з останньою доступною статистикою, в Білорусі 8 773 факти інфікування коронавірусом, померли 63 людини.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: