fbpx
Сьогодні
23:58 24 Кві 2020

Звільнені з російського полону моряки отримали статус учасників бойових дій

Українські моряки Військово-Морських Сил України, звільнені з російського полону, отримали статус учасників бойових дій.

Таке рішення було ухвалене на засіданні комісії з питань розгляду матеріалів, пов'язаних з визначенням учасників бойових дій та спірних питань зарахування у вислугу років окремих періодів військової служби, повідомляє прес-служба Міноборони України.

"Відповідно до пункту 22 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантіях їхнього соціального захисту" одностайним рішенням комісії зазначеним військовослужбовцям Військово-Морських Сил Збройних Сил України надано статус учасника бойових дій", – йдеться у повідомленні.

Рішення про присвоєння статусу УБД стосується 22 військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які 25 листопада 2018 року у складі членів екіпажів малих броньованих артилерійських катерів виконували бойове завдання з захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, і були захоплені в полон військовими формуваннями Російської Федерації в Керченській протоці. Тоді російські військові захопили українські катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Нагадаємо, 7 вересня в Україну повернулися 35 українців, незаконно утримуваних на території Російської Федерації, серед яких – 24 моряки, затримані під час захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: