fbpx
Сьогодні
09:25 24 Кві 2020

Завдяки карантину система охорони здоров'я може впоратися зі зростанням захворювань на COVID-19, - Ляшко

Завдяки карантину система охорони здоров'я може впоратися зі зростанням захворюваності на COVID-19, пікових навантажень немає, вважає заступник міністра охорони здоров'я.

Про це сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

"Я задоволений тим, як працює карантин в Україні, ми сьогодні маємо таке зростання кількості випадків захворювання на COVID-19, з яким справляється система охорони здоров'я".

Ляшко зазначив, що фіксуються певні порушення карантинних заходів, "які дають сплески, але не пікові навантаження, що виходять за рамки допустимого темпу зростання", тому карантинні заходи було продовжено до 11 травня.

Він також повідомив, нові спалахи, які фіксують останнім часом, часто пов'язані з відвідуванням храмів.

"Ми це бачимо сьогодні в Чернівецькій області, де моє спілкування з епідеміологами підтвердило, що більшість нових випадків реєструють серед тих, хто на Вербну неділю відвідував храми і був у скупченні людей. Це призводить до того, що саме серед них і фіксують нові випадки коронавірусної інфекції", – сказав він.

Водночас Ляшко повідомив, що поки що не має такої інформації про зв'язок відвідування храмів на свята з інших регіонів, де нині відбуваються епідемічні розслідування.

"Зразки надходять до лабораторій, лабораторії здійснюють дослідження, епідеміологи опрацьовують кожен випадок. Щойно ми опрацюємо всі контакти, ми відслідкуємо, де була першопричина і джерело інфекції", – сказав він.

При цьому Ляшко наголосив, що "кожен конкретний випадок масового порушення карантину розглядають з ухваленням певних управлінських рішень".

Ляшко також нагадав, що медзаклади на місцях мають дотримуватися затверджених Міністерством охорони здоров'я алгоритмів діагностики та лікування пацієнтів з COVID-19.

В Україні на 9:00 24 квітня зафіксовано 7 647 випадків COVID-19, за добу – 477 нових випадків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: