fbpx
Сьогодні
23:49 24 Кві 2020

У Кабміні придумали план, як залишити заробітчан вдома

Уряд не хоче відпускати заробітчан, які повернулися в Україну через закриття кордонів у зв'язку зі спалахом COVID-19, назад на роботу в інші країни. Навіть за умови, що ці держави спеціально для них будуть послаблювати карантин і допомагати з виїздом.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "РБК-Україна".

"За період карантину в Україну повернулися близько 2 мільйонів наших громадян, які перебували на заробітках і приїхали через втрату роботи. Ми цих людей ідентифікуємо як надзвичайно кваліфіковану, навчену в Європі робочу силу, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку", — заявив глава уряду.

За його словами, в інтересах держави залучити громадян до відкриття бізнесу вдома.

"І тому ми сьогодні, перш за все, говоримо про створення нових робочих місць, а паралельно – що будемо кредитувати малий і середній бізнес під дуже вигідні умови. З мінімальною процентною ставкою на тривалий термін і з можливою відстрочкою виплати тіла кредиту, щоб це був справді такий початковий кредит", – пояснив прем'єр.

За його словами, Кабмін зараз з Мінекономіки і банкірами готує нову програму дешевого кредитування під 3% – "Нові гроші".

"Також є кілька програм для підтримки і стимуляції вже наявного бізнесу, щоб зберегти робочі місця. Тобто для тих людей, які повернулися із заробітків, які хочуть і можуть почати свою справу в Україні, ми і будемо створювати ці умови", – сказав Шмигаль.

За його словами, кредитну програму представлять на наступному тижні. Зараз уряд обговорює її умови з банкірами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: