fbpx
Сьогодні
Фото, відео 23:25 24 Кві 2020

У Чорнобильській зоні зі згарища врятували лоша Пржевальського

У Чорнобильській зоні, де вже третій тиждень вирують пожежі, зі згарища врятували лоша коня Пржевальського, яке відбилося від табуна і постраждало у вогні.

Про це повідомила пресслужба Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Там кажуть що маляті щонайбільше два тижні.

У Чорнобильській зоні зі згарища врятували лоша Пржевальського

«Ми не знаємо, де поділась мама-кобила цієї маленької конячки Пржевальського, але лісники побачили, як лоша саме бродить біля одного зі згарищ зони відчуження. Можливо, чимось наляканий табун не помітив, як загубив маля. Хоч би що там було, а крихітку-пржевальця потрібно було терміново рятувати. Тому лісники повідомили про знайду співробітникам Чорнобильського заповідника», — йдеться у повідомлення.

У Чорнобильській зоні зі згарища врятували лоша Пржевальського

У Чорнобильській зоні зі згарища врятували лоша Пржевальського

У заповіднику розповіли, що відразу виникло кілька важливих задач, які треба було швидко вирішувати, оскільки лоша почувало себе не дуже добре:

  • знайти місце, де про лоша зможуть професійно піклуватися;
  • оформити тварині умовний пропуск через контрольно-пропускний пункт;
  • відшукати волонтерів, які змогли б доставити малюка до вибраного притулку.

Усе це вдалося оперативно зробити.

Спасеныш из зоны отчуждения. Каждый час осмотр.

Posted by Приют для диких животных on Wednesday, April 22, 2020

Самичку Пржевальського, у якої виявили опіки та коліки, погодився прихистити в себе притулок для диких тварин при кінноспортивному клубі «Магнат», що під Києвом. Там професійні ветеринари знають, що може знадобитись маляті й нададуть необхідну допомогу. У притулку збирають гроші для того, аби прогодувати її.

ЛОШАТКО-ПРЖЕВАЛЕЦЬ ЗІ ЗГАРИЩА

ЛОШАТКО-ПРЖЕВАЛЕЦЬ ЗІ ЗГАРИЩАМи не знаємо, де поділась мама-кобила цієї маленької конячки Пржевальського, але лісники побачили, як лоша саме бродить біля одного зі згарищ зони відчуження. Можливо, чимось наляканий табун не помітив, як загубив маля…Шукай тепер вітер в полі.Як би там не було, а крихітку- пржевальця потрібно було терміново рятувати. Тому лісники повідомили про знайду співробітникам Чорнобильського заповідника. І тут виникло відразу кілька важливих задач:- знайти місце, де про лоша зможуть професійно піклуватися;- оформити тварині умовний пропуск через контрольно-пропускний пункт;- відшукати волонтерів, які змогли б доставити малюка до вибраного притулку.Оскільки лоша почувало себе не дуже добре (не дивно, його вік – щонайбільше два тижні!), вирішувати все потрібно було максимально оперативно. Що й було зроблено.Коника Пржевальського (насправді, це – самочка) погодився прихистити в себе Приют для диких животных при кінноспортивному клубі «Магнат» (Конно-спортивный Клуб "Магнат") , що під Києвом. Його професійні ветеринари знають, що може знадобитись такому маляті й нададуть йому необхідну допомогу.Злагоджено спрацювали й співробітники режимних служб Заповідника та ДАЗВу. Дякуючи їм, лоша швидко й без перешкод перевезли через КПП. А там вже його забрали волонтери-зоозахисники, які саме нещодавно прибули сюди, аби при можливості допомогти тваринам Заповідника. Ось і допомогли…Відучора маленький пржевалець вже освоюється в новому домі. Спеціалісти «Приюту…» помітили в нього опіки від блукання згарищем. Ще в нього виявились коліки… Тобто, лошатку доведеться поправляти здоров'я з новими батьками. Сподіваємось, у нього все буде добре.#Чорнобильськийзаповідник#chornobyl_reserve#Чернобыльскийзаповедник

Posted by Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник on Tuesday, April 21, 2020

У заповіднику зазначають, що внаслідок пожеж у Чорнобильській зоні багато копитних тварин налякані, розгублені та залишилися без їжі, тому потребують кормів та годівниць.

Читайте також: Відкладена небезпека. Як впоратися з наслідками Чорнобильських пожеж?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: