fbpx
Сьогодні
14:08 24 Кві 2020

Рада розблокувала зміни до регламенту, які допоможуть ухвалити "антиколомойський" закон

Депутати Верховної Ради під час позачергового засідання 24 квітня провалили голосування за 3 постанови про скасування результатів голосування за закон про зміни до регламенту роботи парламенту. Це розблоковує підписання цього закону.

Відповідні голосування відбулися 24 квітня.

Зміни до регламенту не міг підписати ані спікер парламенту, ані президент доти, доки постанови про скасування голосування не розглянула Верховна Рада. Ці постанови зареєстрували одразу після ухвалення закону у другому читанні.

16 квітня Рада ухвалила закон, що змінює регламент та дозволяє у стислі терміни розглянути банківський законопроєкт.

Бо до "антиколомойського" (банківського) законопроєкту подали більш ніж 16 тисяч поправок.

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки в кількості, що вп'ятеро перевищує кількість статей проєкту (але не менш ніж 500), його можна розглядати за особливою процедурою. Її повинні ініціювати третина депутатів (зараз – 150 осіб).

Особлива процедура передбачає, що кожна фракція може вибрати не більш ніж п'ять пріоритетних правок, на яких вона наполягає, а кожен позафракційний депутат – по одній.

Їх можна буде ставити на підтвердження під час розгляду у Верховній Раді. Решта вважатимуться відхиленими, якщо їх не підтримав профільний комітет.

Це б мало пришвидшити розгляд законопроєкту, який має регулювати питання збанкрутілих та націоналізованих банків, більш відомого як «антиколомойський».

Нагадаємо, що Комітет Ради опрацював 94% правок "антиколомойського" законопроєкту.

МВФ закликав для надання нової програми для України ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: