fbpx
Сьогодні
11:16 24 Кві 2020

Представників МВФ запросили до Ради обговорити "антиколомойський" законопроект

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") підписав лист до МВФ із запрошенням приєднатися до обговорення законопроекту про банках.

Про це повідомляє сайт Ради.

"На початку засідання голова комітету Данило Гетманцев поінформував, що за ініціативою членів Комітету підписав листа до Міжнародного валютного фонду із запрошенням його представників долучитися до обговорення законопроєкту".

Нагадаємо, що Комітет Ради опрацював 94% правок "антиколомойського" законопроєкту.

МВФ закликав для надання нової програми для України ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

До "антиколомойського" законопроєкту подали більш ніж 16 тисяч поправок. На позачерговому засіданні 16 квітня Верховна Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту №2571-д.

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки в кількості, що вп'ятеро перевищує кількість статей проєкту (але не менш ніж 500), його можна розглядати за особливою процедурою. Її повинні ініціювати третина депутатів (зараз – 150 осіб).

Особлива процедура передбачає, що кожна фракція може вибрати не більш ніж п'ять пріоритетних правок, на яких вона наполягає, а кожен позафракційний депутат – по одній.

Їх можна буде ставити на підтвердження під час розгляду у Верховній Раді. Решта вважатимуться відхиленими, якщо їх не підтримав профільний комітет.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: