fbpx
Сьогодні
14:45 24 Кві 2020

Нарада в ОП: ізоляція вдома з застосунком "Дія", повернення громадян з-за кордону та власні ПЛР-тести

Українці, які повертаються додому з-за кордону, повинні будуть пройти самоізоляцію з використанням мобільного додатку «Дія», який був нещодавно запущений.

Про це йшлося на нараді в Офісі президента під головуванням Володимира Зеленського.

Лише 10-15% осіб, які подорожують за кордон, не мають смартфонів, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Ці люди проходитимуть обсервацію в класичному форматі – тобто проживатимуть у підготовлених державою приміщеннях. Додаток «Дія» дасть змогу відбувати два тижні самоізоляції вдома.

«Завдяки застосунку «Дія» нашим поліцейським та лікарям теж буде легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Ми розуміємо, що людям комфортніше перебувати вдома, ніж в обсервації», – зазначив Зеленський.

Саме тому у громадян, які повертаються в Україну, перевірятимуть наявність встановленого додатку «Дія» у смартфоні.

Новація також допоможе розробити безпечний план перевезення осіб, які опинилися за кордоном у скрутному становищі.

«Якщо у нас є застосунок «Дія», можна потроху організовувати рейси з привезенням людей, які опинилися у складній ситуації за кордоном», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Але привозити людей ми маємо у невеликих кількостях і так, щоб це було безпечно для громадян всередині держави",  – наголосив президент на нараді.

Також на нараді повідомили, що партії засобів індивідуального захисту, які прибули протягом останнього тижня, були відправлені до регіонів напередодні. Сьогодні ж відбувається відвантаження ПЛР-тестів українського виробництва.

«Ми отримали дві тисячі наборів для проведення 200 тисяч ПЛР-тестувань. Усе це – українського виробництва і вже скоро вирушить у регіони», – повідомив Кирило Тимошенко.

Очільник МОЗ: Скоро представимо 5 етапів пом'якшення карантину в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: