fbpx
Сьогодні
20:49 23 Кві 2020

Власнику одного з найбільших провайдерів України повідомили підозру у державній зраді

Власнику і юристу однієї з найбільших українських холдингових компаній-провайдерів повідомили про підозру в державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу).

Їхні дії сприяли отриманню доступу до особистого листування українців у Криму, що могло використовуватися ФСБ РФ для їх переслідування, повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора України.

За даними слідства, власник компанії за попередньою змовою з юристом і за сприяння громадянина Росії підключили телекомунікаційні мережі цієї юридичної особи до системи оперативно-розшукових заходів, яка здійснює моніторинг і зберігання персональних даних користувачів Інтернету на території Криму і в інтересах ФСБ країни-окупанта.

Також вони дали доступ до мережі апаратно-програмного комплексу "Ревізор", який призначений для блокування доступу до інформаційних ресурсів, контенту і сайтів в Інтернеті, перелік яких визначається "Роскомнаглядом", зокрема й офіційних державних інформаційних ресурсів.

"Розміщення зазначеного обладнання для проведення оперативно-розшукових заходів та зберігання на ньому інформації дає можливість Росії та окремим підрозділам ФСБ РФ та їхнім представникам отримувати доступ до змісту спілкування абонентів, які перебувають на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, даних про їхнє місцеперебування, обсяг отриманих послуг", – повідомили в Офісі генпрокурора.

Ця інформація використовувалася спецслужбами для виявлення та переслідування осіб, які не згодні зі зміною меж території України та окупацією Криму, а також для протидії законній діяльності правоохоронних та інших органів на території України.

Також злочинні дії сприяли блокуванню в Криму можливості отримання об'єктивної інформації та даних, необхідних для захисту прав і свобод українців в умовах окупації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: