fbpx
Сьогодні
09:48 23 Кві 2020

У підозрюваної в убивстві Шеремета Кузьменко та її родичів з ранку тривають обшуки

Фото Reuters

Обшуки відбуваються з ранку в четвер у дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко, підозрюваної в убивстві журналіста Павла Шеремета, а також у її близьких, повідомив адвокат Тарас Безпалий.

"Масові обшуки в Кузьменко Юлі та її близьких", – написав Безпалий на своїй сторінці у Facebook у четвер уранці, уточнивши, що вони розпочалися о 6:20 ранку.

При цьому, відповідаючи на запитання чи пропозиції про допомогу в коментарях, він зазначив, що "поки що все (відбувається) адекватно", й повідомив, що підставою для обшуків стала постанова слідчого судді Печерського районного суду Києва в рамках кримінального провадження щодо вбивства Шеремета.

"Справа стерильна від доказів, шукають хоч щось", – прокоментував Безпалий.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід Кузьменко у вигляді тримання під вартою.

3 лютого Печерський райсуд Києва залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу Кузьменко на нічний домашній арешт, щоб вона змогла продовжувати свою лікарську практику.

Офіс генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив терміни досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ще на два місяці – до 12 червня 2020 року.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: