fbpx
Сьогодні
16:11 23 Кві 2020

Шмигаль перевірив забезпеченість Закарпатської лікарні, в якій лікують хворих на коронавірус

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні з робочою поїздкою відвідав Закарпатську область і перевірив забезпеченість Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака. Це один із закладів, що визначений для госпіталізації пацієнтів із COVID-19.

Про це він повідомив в телеграмі.

"У лікарні передбачено 584 ліжка, з них 560 наразі вільні. Допомогу надають 81 лікар і 260 медсестр. Частина з них задіяні в лікуванні хворих на коронавірус і працюють у закритому приміщенні змінами по 7 днів. Дякую їм особисто за відважність і самовідданість.

Медиків сьогодні можна прирівняти до бійців на передовій. Тому вони мають бути забезпечені обладнанням та отримувати підвищенні зарплати", – написав Шмигаль.

Він повідомив, що у березні уряд виділив 905,8 млн грн субвенцій у регіони на підтримку лікарень. 88 млн були спрямовані на Закарпаття, зокрема на доплати працівникам та закупівлю медичних товарів. За квітень кошти на забезпечення лікарень будуть виділені з Фонду боротьби з COVID-19.

"Крім того, сьогодні із собою в літаку ми привезли на Закарпаття частину засобів індивідуального захисту, які Офіс Президента постійно доправляє в Україну. Частку цієї поставки ми передали для потреб області, а іншу доправили в лікарню.

Наразі ми забезпечили базову внутрішню потребу України в засобах індивідуального захисту. Також маємо достатню кількість апаратів ШВЛ: понад 2100 апаратів на 240 лікарень першої хвилі. Україна йде помірним сценарієм поширення COVID-19", – підсумував Шмигаль.

МОЗ закупить близько 200 вітчизняних апаратів ШВЛ, вони – удвічі дешевші і повністю відповідають найкращим стандартам. 

Зеленський призначив головою Закарпатської ОДА екс-главу СБУ Кіровоградської області.

В Україну 23 квітня прибув літак "Мрія" з медичним вантажем об'ємом 103 тонни: зустрічав Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: