fbpx
Сьогодні
15:29 23 Кві 2020

НАЗК повідомляє про перевірку можливості конфлікту інтересів у Порошенка під час продажу "Кузні на Рибальському"

Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє інформацію про те, що Петро Порошенко нібито фіктивно продав завод "Кузня на Рибальському", щоб той міг беззастережно виконувати замовлення для армії.

Про це повідомляє НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції зазначає, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо ймовірного правопорушення з боку п'ятого президента України – і 12 березня 2020 року НАЗК отримало від позивача повідомлення про це.

Відтак, НАЗК перевіряє інформацію позивача про те, що Порошенко фіктивно продав ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", щоб отримувати неправомірну вигоду з закупівель у сфері оборони, оскільки на посаді президента він здійснював повноваження головнокомандувача Збройних сил України.

Ім'я позивача агентство не вказує.

НАЗК: "Оскільки вказана інформація не була підкріплена конкретними фактами або документальними свідченнями, у відповіді на повідомлення позивача НАЗК роз'яснила, що поданих ним даних не достатньо для вчинення дій з боку агентства.

У той же час НАЗК врахувало надану позивачем інформацію під час здійснення моніторингу з питань дотримання народним депутатом, п'ятим президентом України Петром Порошенком вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У межах моніторингу здійснюється перевірка вказаних у повідомленні відомостей на достовірність".

Як повідомлялося, 22 квітня в ОАСК повідомили про відкриття провадження за позовом до НАЗК щодо непроведення перевірки можливого скоєння Порошенком корупційного правопорушення. 

Підготовче засідання за позовом відбудеться 16 червня.

Зазначено, що позивач просить суд визнати незаконною і протиправною бездіяльність НАЗК щодо непроведення перевірки та розслідування інформації про вчинення корупційного правопорушення. Водночас позивач просить зобов'язати НАЗК перевірити відомості щодо вчинення Порошенком такого правопорушення, а також здійснити належне розслідування інформації і вжити заходів, спрямованих на притягнення винних осіб до відповідальності, та надати позивачу детальну письмову інформацію про результати перевірки, розслідування та вжиті заходи.

7 квітня колишній заступник глави Адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що його команда, подавши позов до суду, заморозила "найбільший актив Петра Порошенка – завод "Кузня на Рибальському". Громадянка Ісаївська оскаржує бездіяльність НАЗК після повідомлення про ймовірність корупційного діяння.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: