fbpx
Сьогодні
23:58 23 Кві 2020

На Донеччині виявили три нові випадки коронавірусу - усі інфіковані повернулися з РФ. У Слов’янську є ризик спалаху хвороби

Фото unsplash.com

У Донецькій області лабораторно підтвердили три нові випадки зараження COVID-19. Усі інфіковані повернулися з Росії

Про це у Facebook повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Три нові випадки COVID-19 виявили сьогодні на Донеччині в результаті ПЛР-дослідження. Пацієнти із різних міст та різного віку: 28-річний чоловік з Миколаївки, 43-річна жінка із Покровська, 60-літня жінка з Костянтинівки. Об'єднує їх те, що вони повернулися з-за кордону, з Російської Федерації. Саме тому у встановленому порядку їм було проведене тестування", – зазначив Кириленко.

Кириленко наголосив, що інфіковані після повернення знаходилися на самоізоляції. В усіх хвороба протікала й протікає безсимптомно, у легкій формі, тому лікування вони наразі отримують амбулаторно.

❗️Три нові випадки COVID-19 виявили сьогодні на Донеччині в результаті ПЛР-дослідження. Пацієнти із різних міст та…

Posted by Павло Кириленко on Thursday, April 23, 2020

 

Напередодні голова Донецької ОДА Павло Кириленко на своїй сторінці у Facebook повідомив про другий позитивний ПЛР-тест на COVID-19 у Слов'янську.

За словами Кириленка, коронавірус діагностували у 60-річної жінки, яка повернулася з-за кордону і знаходилася на самоізоляції. У неї також була попередньо діагностована пневмонія.

"Прикро, що вона не повідомила сімейного лікаря про власний приїзд з-за кордону", – написали на офіційній сторінці Слов'янської міської ради у Facebook.

Як зазначають у міськраді, контакти жінки прослідкувати дуже важко. Через це є реальний ризик масового спалаху хвороби.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що жінка нещодавно приїхала з Росії і звернулася до лікаря з симптомами пневмонії. Про те, що була за межами країни, не повідомила, тим самим поставила під ризик зараження медичний персонал, з яким контактувала. А таких, за словами медиків, 10 осіб.

Пізніше донька захворіла коронавірусів 60-річної жінки зі Слов'янська з претензіями заявила, що лікарі не робили їй тест і самі посилали хвору по лікарнях:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: