Новини

Голова податкової розповів про припинення схем з ПДВ

Медіа-атаки на Державну податкову службу – це реакція на першу в історії України реальну боротьбу з махінаціями з податком на додану вартість (ПДВ).

Про це в інтерв'ю НВ заявив голова Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов.

За словами Верланова, попри те, що абсолютну більшість спроб зареєструвати схемний кредит податкова сьогодні блокує, законодавство в Україні побудовано таким чином, що деякі операції, всупереч їхнім визнанням ризиковими, можуть проводитися.

"Податкова як цивільний, а не правоохоронний орган, за законом на це впливати не може, проте кожен місяць ми формуємо список таких компаній з переліком ризикових операцій і згідно з відомим 543-м наказом про взаємодію Державної податкової служби та податкової міліції, передаємо цю інформацію Державній фіскальній службі", – сказав Верланов.

За його словами, подальша доля цієї інформації – вже в компетенції податкової міліції, яка йому не підпорядковується.

"В середньому два-три мільярди гривень в місяць, кількість компаній – від 600 до 1500. Після того як ми восени 2019 року почали закривати ці схеми, відповідно і суми, і кількість компаній стали менше. А зараз постанова 1165 дозволило нам зробити радикальний прорив. 22 квітня ми вже будемо мати повну аналітику по березню і зможемо продемонструвати скептикам, що часи махінацій з ПДВ залишилися в минулому", – додав Верланов.

Також Сергій Верланов зазначив, що з самого початку роботи нової Державної податкової служби проводиться покращення адміністрування податку на додану вартість, вдосконалення ризик-орієнтованої системи.

"Нами були розроблені зміни в критерії ризику, це так звана постанова 117, яка була прийнята в травні минулого року – це перша передумова, яка зробила життя наших махінаторів набагато складніше. Потім ми подивилися, як працює ця постанова і ще її вдосконалили, прийняли нові критерії ризику і нову систему моніторингу податкових накладних. Це так звана постанова Кабміну 1165, яку було прийнято в грудні, а працювати вона почала з 1 лютого 2020 року", – зазначив глава ДПС.

Верланов зазначає, що після впровадження цієї постанови та неухильного його виконання по всій Україні схеми були перекриті, а усі "пересорти", "скрутки" – і, відповідно, люди, які десятиліттями на цьому наживалися, були відрізані від цього джерела доходів. "Не дивно, що вони тепер відкрито воюють з командою податкової…", – підкреслив Сергій Верланов.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський звільнив голову Броварської РВА, який вчинив ДТП з чотирма постраждалими

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення глави Броварської РВА Володимира Майбоженка, який вчинив… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль: цього року уряд профінансує усі соціальні видатки в повному обсязі

Завдяки фінансовій допомозі партнерів цього року усі соціальні видатки в Україні будуть профінансовані у повному… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Якщо росія переможе, її танки не зупиняться в Україні, – глава МЗС Чехії

росія є однієї з головних загроз для Європи. Москва у разі перемоги у війні не… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

В Одесі відкрили експозицію спільного проєкту місцевих та італійських митців: артоб’єкти створені із використаних куль

В Одесі відкрилася тимчасова експозиція спільного артпроєкту митців Одеси та Італії. В його основі —… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — військова допомога від США та Британії

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇬🇧 Велика Британія… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли про особливості останньої масованої атаки росіян

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що під час масованої атаки в ніч на 27 квітня… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.