fbpx
Сьогодні
13:19 22 Кві 2020

В Києві розробили першочергові кроки з поступового послаблення карантину, - Кличко

Влада Києва розробила першочергові кроки з послаблення карантинних обмежень, які відбуватимуться поступово та з урахуванням розвитку ситуації із зараженням коронавірусом.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко на онлайн-брифінгу.

"Щодо плану міста. Як я говорив, ми розробили першочергові кроки послаблення обмежень. Це відбуватиметься поступово з огляду на розвиток ситуації. Тут ми вивчаємо досвід європейських країн, де відкривають спочатку невеликі магазини, знімають обмеження на доступ до публічних закладів і місць, на роботу громадського транспорту. Бо не можна перекреслити непродуманими діями всі зусилля у боротьбі з вірусом.

Пом'якшення, ще раз наголошую, залежатиме від динаміки захворюваності. Якщо у нас продовжить зростати кількість хворих – карантин триватиме", – сказав Кличко.

Мер столиці також прокоментував ініціативи Міністерства охорони здоров'я щодо продовження карантину до 12 травня й одночасного послаблення обмежувальних заходів, зокрема ідею дозволити прогулянки в парках і відкрити бібліотеки.

"МОЗ буде пропонувати уряду пом'якшення, але виходячи з ситуації з поширенням хвороби. Оскільки, як я сказав, пік ми ще не пройшли – хвороба не йде на спад. (…) Сьогодні є надія на те, що нам вдалося утримати ситуацію, що обмежувальні заходи, які запровадили, дали свій результат, і у нас не буде інфекційного вибуху. Але говорити про перемогу над пандемією – ще рано. Тому я закликаю киян і всіх українців: залишайтеся вдома, бережіть себе та своїх рідних. Ми подолаємо цей виклик, тільки якщо будемо дотримуватись правил".

Кличко нагадав, що за домовленістю з представниками усіх конфесій поминальні дні перенесено на 6 червня 2020 року.

"І ще раз нагадаю: ми домовилися з представниками конфесій про перенесення поминальних днів на 6 червня. До того доступ на всі кладовища буде обмежений. Тому не треба туди йти наступними вихідними".

Нагадаємо, що у Києві коронавірус підтвердили ще у 97 людей, на карантин закривають Покровський Голосіївський чоловічий монастир (там захворіли 12 монахів).

Карантин продовжимо до 11 травня, та й потім будемо жити в умовах нового світу, – прем'єр-міністр.

Шмигаль згоден із ВООЗ, що наступні 2 роки світ буде жити в умовах боротьби з коронавірусом, тому "не повинно бути ілюзій, що в травні закінчився карантин – і ми всі вийшли і все забули".

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: