fbpx
Сьогодні
14:42 22 Кві 2020

Уряд затвердив програму соціальної підтримки ФОПів, які мають дітей та малозабезпечених сімей

Кабінет міністрів України затвердив програму соціальної підтримки фізичних осіб-підприємців, які перебувають на першій та другій групах спрощеної системи оподаткування та мають дітей.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 22 квітня.

«Ми посилюємо соціальні гарантії для сімей, які потребують соціальної підтримки в період карантину», — повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час ухвалення рішення.

Нову допомогу зможуть отримати ФОПи першої та другої груп, які сплачували єдиний соціальний внесок. Надаватимуть цю допомогу на дітей цих ФОПів на період дії карантину та протягом 30 днів після його завершення.

Розмір допомоги становитиме:

  • 1779 гривень на кожну дитину ФОПа віком до 6 років;
  • 2218 гривень на кожну дитину ФОПа віком 6-10 років.

За розрахунками уряду, отримати таку допомогу зможуть близько 300 тисяч родин.

Кабмін також змінив підхід до розрахунку сукупного доходу родини при визначенні права цієї родини отримувати соціальну допомогу від держави.

У Кабміні вважають, новий підхід до розрахунку доходів малозабезпечених сімей дозволить поширити програму державної соціальної підтримки на тих українців, які втратили роботу під час карантину. Змінами передбачається, що до розрахунку сукупного доходу родини, яка претендує на соціальну допомогу від держави, не буде враховуватися заробітна отримана плата, а лише допомога по безробіттю.

«Цією підтримкою буде охоплено близько 100 тисяч громадян. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім'ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень», зазначають в уряді.

Офіційно: Уряд продовжує карантин до 11 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: