fbpx
Сьогодні
09:34 22 Кві 2020

У Чорнобильській зоні рятувальники продовжують гасіння трьох осередків тління пеньків, деревини і торфовищ

Станом на 7:00 середи, 22 квітня, рятувальники ДСНС продовжують гасіння трьох осередків тління пеньків, залишків деревини і торфовищ в осередках пройдених вогнем у зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Про це йдеться у ранковому зведенні відомства на сайті.

"Підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф'яників в осередках пройдених вогнем", –

Повідомляється, що для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС і додатково вісім шляхопрокладачів Збройних сил України.

"Інженерною технікою створено 640 км мінералізованих смуг", – зазначено в звіті.

До гасіння залучено 1 тис. 202 людини і 279 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 тис. 68 працівників особового складу та 237 одиниць техніки, зокрема три вертольоти ДСНС (якими 21 квітня здійснено 129 скидів – 258 тонн води).

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,010 мР/год, Київська область – в межах 0,010 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,021 мР/год.

Станом на ранок середи, 22 квітня, пожежі у Виступовицькому лісництві й поблизу с. Острови Овруцького району Житомирської області локалізовано, триває гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків і деревини, повідомили у ДСНС.

За інформацією рятувальників, оприлюдненою в ранковому зведенні на сайті відомства, пожежу трав'яного настилу та лісової підстилки у Виступовицькому лісництві Овруцького району локалізовано.

"Станом на 7:00 22 квітня сили ДСНС надають допомогу працівникам лісового господарства з гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків і деревини. До гасіння залучено 596 осіб та 77 одиниць техніки, з них від ДСНС 72 людини особового складу і 16 одиниць техніки".

Станом на 7:00 22 квітня сили ДСНС надають допомогу працівникам лісового господарства з гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків і деревини. До гасіння залучено 137 осіб та 18 одиниць техніки, з них від ДСНС 24 людини особового складу та шість одиниць техніки.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Читайте також: "Часто в звітах все є, а насправді немає". Як волонтери допомагають рятувати Чорнобиль від вогню

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: