fbpx
Сьогодні
18:36 22 Кві 2020

Справи Майдану: до суду передано провадження щодо розгону активістів 30 листопада

До Шевченківського районного суду м. Києва направлено для розгляду по суті обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях щодо "справ Майдану".

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що колишній заступник начальника управління громадської безпеки і колишній заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки Головного управління МВС України в Києві звинувачуються в незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України).

"За даними слідства, 30 листопада 2013 правоохоронці, з метою виконання злочинного наказу, діючи групою осіб за попередньою змовою організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян. В результаті цих дій співробітники полку міліції особливого призначення "Беркут" та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили близько 300 учасників зборів за межі Майдану Незалежності, чим порушили конституційне право громадян збиратися мирно, без зброї, проводити збори і мітинги", – повідомили в Офісі генпрокурора.

Раніше суд арештував колишнього заступника голови СБУ часів Євромайдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: