fbpx
Сьогодні
17:35 22 Кві 2020

Меркель і Путін провели розмову щодо України

Фото Reuters

У середу, 22 квітня, відбулася телефонна розмова між канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

На сайті глави держави-агресорки зазначили, що ініціаторкою спілкування була німецька сторона.

Значна частина діалогу була присвячена війні на Донбасі.

"Детально розглянуто проблематику врегулювання конфлікту в Україні. Дано позитивну оцінку обміну утримуваних осіб між Києвом, "ДНР" і "ЛНР", який відбувся днями. Акцентовано необхідність послідовної реалізації мінського "комплексу заходів" і рішень, ухвалених на самітах у "нормандському форматі", – йдеться у повідомленні Кремля.

Також у Путіна заявили, що сторони нібито обговорили виконання Україною зобов'язань щодо політичних аспектів врегулювання ситуації на сході, включаючи законодавче закріплення "особливого статусу Донбасу".

Також Меркель і Путін порушили питання боротьби з пандемією коронавірусу.

Лідери країн наголосили на важливості тісної координації міжнародних зусиль на цьому напрямку за активної участі Всесвітньої організації охорони здоров'я і підтримки двосторонніх контактів за лінією профільних міністерств.

Крім того, в розмові згадувалися проблеми, пов'язані з розвитком ситуації в Сирії та Лівії, а також із нинішнім становищем на світовому ринку нафти.

Раніше МЗС Німеччини анонсувало відеоконференцію у нормандському форматі.

Нагадаємо, Зеленський впевнений, що за термін свого перебування на посаді йому вдасться домогтися закінчення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: