fbpx
Сьогодні
20:38 22 Кві 2020

Мер Івано-Франківська наказав вивезти ромів на Закарпаття, у США та МВС відреагували

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область. Однак із цим завданням правоохоронці не впоралися повністю.

Про це очільник міста повідомив на щотижневій оперативній нараді, передає "Лівий берег".

"Також цигани, ні, правильніше – особи ромської національності. Ми вже бус давали. Вивезли їх на Закарпаття. Чому вони далі тут?" – заявив Марцінків.

За словами начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Влізла, 12 осіб відмовилися їхати.

"Що значить "відмовилися"? А чому не запакували? Є поліція. До наступного вівторка ви повинні вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус – дали. Чому не запакували і не вивезли?" – поцікавився мер міста.

Голова Івано-Франківська Марцінків хоче вивезти ромів на Закарпаття

До наступного вівторка правоохоронці мають вивезти ромів з Івано-Франківська.Більше – тут: https://suspilne.media/28402-golova-ivano-frankivska-marcinkiv-hoce-vivezti-romiv-na-zakarpatta/

Posted by Суспільне Карпати on Tuesday, April 21, 2020

 

На оперативній нараді пролунала інформація, що правоохоронці вивезли з Івано-Франківська десятьох осіб ромської національності і на кордоні передали їх закарпатській поліції.

"Це треба другу ходку зробити", – сказав Руслан Марцінків.

Тим часом, Марцінків потрапив під критику активістів та посольства США в Україні через слова про ромів.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про дискримінацію та утиски ромів з боку міського голови Івано-Франківська. Ми закликаємо українських посадовців виступити проти нетерпимості та забезпечити захист прав людини", – йдеться у заяві посольства США.

Представникам благодійної організації "Ромський жіночий фонд "Чіріклі" в мерії Франківська повідомили, що офіційного розпорядження "вивозити ромів" не було і, можливо, "пан мер неправильно висловився під час наради".

Ромські громадських організацій звернулися до влади через розпорядження Марцінківа "пакувати" ромів та вивозити їх на Закарпаття.

Правозахисники заявляють, що такі висловлювання можуть спричинити розпалювання міжнаціональної ворожнечі, а також порушують законодавство.

У МВС повідомили, що засуджують дискримінаційні вислови Марцінківа щодо ромів: "Неприпустимо ділити наших громадян за етнічною ознакою. Міський голова не має права і не буде давати незаконні вказівки поліції щодо поводження з особами різних національностей".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: