fbpx
Сьогодні
18:07 21 Кві 2020

Пірати захопили корабель з українцем, - МЗС

Фото: ukrinform.ua

Біля берегів Беніну пірати напали на судно «Tommi Ritscher» і, за попередньою інформацією, захопили та вивезли у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна.

Про це Укрінформу повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Дипломат поінформував, що 20 квітня Посольство України у ФРН отримало повідомлення, що біля берегів Беніну було здійснено піратський напад на судно «Tommi Ritscher», IMO 9656137, прапор Португалії, оператор судна Transeste Schiffahrt Gmbh (Німеччина).

«За попередньою інформацією, в результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна», – зазначив Погорельцев.

Він додав, що Генеральне консульство України в Гамбурзі встановило контакт з оператором судна з метою з'ясування обставин справи. Окрім того, Посольство України в Нігерії, яке відповідає за Бенін, звернулося до бенінських компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення громадянина України.

«Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС», – запевнив Погорельцев.

Раніше російські ЗМІ повідомили про захоплення піратами трьох російських моряків з цього судна.

Республіка Бенін — держава на заході Африки. Межує з Нігерією, Нігером, Буркіна-Фасо, Того, південь країни омивається Гвінейською затокою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: