fbpx
Сьогодні
13:29 21 Кві 2020

"Нафтогаз" залучив міжнародного інвестора для збільшення видобутку газу

НАК "Нафтогаз" за результатами відкритого конкурсу залучила міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ «Укргазвидобування» в Західній Україні.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Міжнародна компанія Expert Petroleum стала нашим партнером і інвестором. Протягом перших 5 років Expert Petroleum інвестує 1 млрд грн в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах Західної України.

Ця угода – найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вона дозволить залучити нові технології і європейські стандарти управління «старими» та «малими» родовищами", – йдеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" планують отримати додатково принаймні 300 млн куб. м газу на 13-ти малих родовищах у Львівській області.

Також у "Нафтогазі" повідомляють, що інвестування у розробку виснажених родовищ не новий кейс для Expert Petroleum. Раніше компанія працювала з нафтогазовими компаніями Румунії та Угорщини і на деяких проектах збільшила видобуток до 150% вище базового рівня.

«Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в Нафтогазу немає достатньо власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси. Замість очікуваного падіння видобутку на цих ділянках ми отримаємо зростання.», – зазначив виконавчий директор з трансформації Групи Нафтогаз Отто Ватерландер.

За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків та інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати понад 4 млрд грн до ВВП України та Львівської області.

Контракт між Expert Petroleum та Укргазвидобуванням укладено на 15 років з можливістю подовження ще на 10 років. Для виконання цього контракту та пов'язаних із ним послуг Expert Petroleum зареєструвала спеціалізовану українську компанію, яка виступить стороною договору. Група Нафтогаз затверджуватиме плани розробки, щорічну програму робіт та бюджет, запропоновані компанією-оператором на цих родовищах. Оператор отримуватиме фіксовану плату за підтримку базового видобутку (на рівні поточних операційних витрат Укргазвидобування із урахуванням інфляційної складової) та за досягнення збільшеного видобутку. Повна власність на видобуту продукцію, геологічні ліцензії та наявні активи залишатиметься за Укргазвидобуванням.

Expert Petroleum – це компанія із французькими власниками, яка входить до холдингової групи GMS, великої інвестиційної групи з активами по всьому світу. Expert Petroleum максимізує потенціал «зрілих» нафтогазових родовищ, інвестуючи в ці активи, беручи на себе відповідальність та додаткові ризики видобутку на умовах довгострокового контракту з підвищення видобутку (PEC). Наразі підприємство ефективно управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловин, та щоденно видобуває 8,5 тис. барелів нафтового еквіваленту на день.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: