fbpx
Сьогодні
10:23 21 Кві 2020

Міністр пояснив, чому напередодні 7 областей не надали даних про ПЛР-тестування

У Міністерстві охорони здоров'я України пояснили, чому 7 областей напередодні не надали нову звітність про проведення лабораторних тестів на коронавірус.

Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Усі без виключення лабораторії у всіх областях працювали у звичайному режимі. Ніхто не робив собі перерви. Ці нулі були пов'язані з тим, що на Великдень багато людей не зверталися до лікарів за проведення ПЛР-тестування. Цю ситуацію ми також підтвердили тим, що у нас не було жодних надходжень на гарячу лінію щодо відмови проведення ПЛР", — зазначив міністр.

Степанов додав, що у Чернівецькій області 19 квітня провели 48 досліджень та у 17 випадках підтвердили COVID-19, але сталася технічна помилка і у форму поставили нуль.

"У Вінницькій області пов'язано з тим, що у них були тести на дослідження, але через те, що потрібно було дати відпочити ампліфікатору — лабораторне устаткування", — пояснив очільник МОЗ..

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що за 19 квітня ПЛР-тестування не надали 7 областей: Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області.

В Україні станом на ранок 21 квітня зафіксовано 6 125 випадків COVID-19, за добу – 415 нових випадків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: