fbpx
Сьогодні
15:14 21 Кві 2020

Комітет Ради уже розглянув майже 1000 поправок до "антиколомойського" законопроекту, 235 враховано

Парламентський комітет з питань фінансової, податкової та митної політики у вівторок розглядає поправки до другого читання законопроекту №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

"Комітет розпочався о 10 ранку, був присутній міністр юстиції. Розгляд відбувається за абзацами, яких трохи більше ніж 70. Наразі розглянули чотири абзаци – це орієнтовно 1000 правок", – наводить слова заступника голови однойменної фракції, першого заступника голови комітету з питань фінансів Ярослава Железняка прес-служба партії "Голос".

За його словами, комітет врахував 235 поправок, зокрема всі поправки від "Голосу" – 10, а також від "ЄС" і "Батьківщини".

Комітет продовжить засідання о 14:00. Засідання комітету відбувається в режимі відеоконференції.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект №2571-l про банківську діяльність, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. До другого читання до законопроекту було подано 16 тис. 572 поправки, що стало абсолютним рекордом в історії українського парламентаризму.

Минулого тижня підкомітет з питань банківської діяльності фінансового комітету ВР ухвалив рішення розглядати у другому читанні законопроект №2571-д на засіданні профільного комітету за розділами.

"Ми не йтимемо за кожною поправкою окремо, а розглядатимемо розділами. Таких розділів 63 (відповідно до абзаців згідно з текстом законопроекту до першого читання) і голосуватимемо кожен абзац окремо… Спочатку згідно зі 119 статтею регламенту затверджуватимемо кожен абзац, а якщо поправки до нього не увійшли, то вони будуть вважатися відхиленими. Причому, дається можливість і членам комітету та ініціаторам поправок коротко виступити", – розповів Железняк.

Раніше Коломойський прокоментував "банківський" законопроект.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: