fbpx
Сьогодні
23:45 21 Кві 2020

Карантин в Україні можуть не пом'якшити через масові великодні служби, - Кабмін

Порушення карантину під час великодніх служб у Почаївській та Святогірській лаврах УПЦ Московського патріархату можуть стати причиною продовження карантину у нинішніх умовах без пом'якшення.

Про це в ефірі hromadske заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

На запитання, чи можливо, що через великодні служби з великою кількістю людей у Почаївській та Святогірській лаврах УПЦ МП карантин можуть не пом'якшити, Немчінов відповів:

«Я думаю, що це цілком можливо, треба дивитися низку чинників. Якщо ви подивитесь статистку Нацполіції, кількість віруючих в церквах перевищувала прогнози. Вона була значно менше, ніж у звичайний період, але водночас це достатньо ризиковані були цифри, особливо як ви згадували про Почаїв і Донецьку область, де дійсно такі прецеденти були».

Він додав, що негативні моменти були і в Києві, а також згадав про ситуацію в Києво-Печерській лаврі, яка вже на карантині і де продовжують фіксувати нові випадки інфікування (їх там понад 100 — ред.).

«На жаль, вони спілкувалися з великою кількістю містян до того, як Лавра була закрита», — наголосив міністр.

Водночас Немчінов зазначив, що поки важко оцінювати, яким буде кінцеве рішення Кабміну щодо карантину.

«Буде проведено комплексний аналіз ризиків, тільки після цього вже можна буде говорити про якийсь доконаний факт», — резюмував він.

Нагадаємо, Почаїв вже отримав спалах епідемії через порушення на Великдень, тому місто закрили на в'їзд і виїзд.

Як повідомлялося, Степанов уранці у вівторок повідомив, що Міністерство охорони здоров'я України винесе на найближче засідання Кабінету Міністрів питання щодо продовження карантину до 12 травня з пом'якшенням. "Це можуть бути, наприклад, прогулянки парками, але ці прогулянки мають бути чітко регламентовані щодо кількості людей і засобів індивідуального захисту, і в цій постанові будуть виставлені дуже чіткі критерії", – сказав він.

Степанов також повідомив, що МОЗ запропонує "відкрити для відвідувачів музеї, бібліотеки, але також із чітким дотриманням карантинних обмежень щодо дистанцій, засобів індивідуального захисту і термоскринінгу на вході".

Також у Мінекономіки готують спеціальний порядок роботи ринків під час карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: