fbpx
Сьогодні
22:50 21 Кві 2020

Аваков: правила дій у заповідних зонах і зоні відчуження будуть змінені

Після пожежі, що сталась поблизу Чорнобильської АЕС, будуть змінені правила дій в заповідних зонах, в тому числі і в зоні відчуження.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив 19 квітня під час засідання оперативного штабу в Овручі, передає пресслужба МВС.

Так, повідомляється, що нарада відбулася за участі секретаря РНБО Олексія Данілова та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови ДСНС Миколи Чечоткіна та керівників Житомирської області та Держлісагенства. Делегація здійснила обліт над територією пожежі у Житомирській області.

Під час наради Аваков нагадав, що досі триває ліквідація вогню у Чорнобильській зоні. Наразі встановлюються всі причини загорянь. Поки рятувальники та поліція розглядають як основну версію пожеж – малосніжну зиму та суху лісову підстилку.

"У Чорнобилі триває гасіння пожежі, але ситуація повністю контрольована. Крім того, ми всі зробимо висновки з цієї ситуації. Будуть змінені правила дій в заповідних зонах, в тому числі і в зоні відчуження", – зазначив міністр.

Нагадаємо, Рада суттєво підвищила штрафи за спалювання трави.

штрафи за спалення трави

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький назвав лісові пожежі у Житомирській області найбільшими за 24 роки.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Також у Зеленського назвали площу, яку охопили пожежі в Житомирській області.

Читайте також: "Часто в звітах все є, а насправді немає". Як волонтери допомагають рятувати Чорнобиль від вогню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: