fbpx
Сьогодні
08:57 20 Кві 2020

Україна витратила на закупівлі для боротьби з коронавірусом майже 1,5 млрд гривень, - Prozorro

Державні структури закупили товари та послуги, призначені для боротьби з коронавірусом, на суму 1,47 млрд гривень. Найдорожчою закупівлею проти COVID-19 стала послуга із забезпечення спеціалізованим автотранспортом медзакладів. На неї було витрачено 74 млн гривень. 

Про це йдеться у дослідженні Prozorro.

"Найбільше на закупівлі для боротьби з COVID-19 витратили у Київській (427 млн грн), Одеській (153 млн грн), Львівській (128 млн грн), Дніпропетровській (127 млн грн) та Запорізькій області (67 млн грн)", – йдется в дослідженні Prozorro.

При цьому найменше — у Чернігівській (17 млн грн), Чернівецькій (16 млн грн), Івано-Франківській (13 млн грн), Кіровоградській (8 млн грн) та Луганській (5 млн грн) областях.

Україна витратила на закупівлі для боротьби з коронавірусом майже 1,5 млрд гривень, - Prozorro

Найдорожчим після закупівлі спеціалізованого автотранспорту стало придбання захисних костюмів (69 млн гривень), медичних рукавичок та масок (61 млн гривень). Крім того, центральний госпіталь МВС України закупив респіратори та ізолювальні костюми за 46 млн гривень. Сукупно ці дві установи провели антикоронавірусні закупівлі на суму 200 млн гривень.

Закупівля апартів штучної вентиляції легень (ШВЛ) знаходиться лише на п'ятому місці за вартістю закупівель. Відтак на апарати ШВЛ Дніпропетровська ОДА витратила 35 млн гривень.

"У рамках антикоронавірусних закупівель вже було розірвано договори на 174 млн грн. Це могло бути спричинено як відсутністю необхідного товару у постачальника, так і іншими факторами. Так, КМДА вже розірвало договір на закупівлю камер для вимірювання температури за 65 млн грн після моніторингу Держаудитслужби", – повідомили в Prozorro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: