fbpx
Сьогодні
20:02 20 Кві 2020

У МВД вивчають взаємозв'язок між паліями в Київській і Житомирській областях

Фото Reuters

Національна поліція спільно зі Службою безпеки України вивчає всі випадки підпалів трави і ліси в країні для встановлення можливого взаємозв'язку між діями різних груп паліїв.

Про це заявив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24", передає РБК-Україна.

"Зараз проводиться аналіз і накладання фактів підпалу на карту з аналізом даних, які у нас є за відеокамер, за даними свідків", – заявив він.

Він також додав, що вже затримано кілька груп паліїв, причетних до пожеж у Київській області.

"Вони, правда, кажуть, що це були ненавмисні дії, що просто хотіли подивитися на вогонь, але аналізуються всі їхні зв'язки, контакти, для того, щоб визначити, чи було це умисна дія різних груп, або ж це розрізнені дії. Я думаю, що до кінця цього тижня ми будемо бачити повну картину", – уточнив заступник міністра.

У разі, якщо буде доведена узгодженість дій паліїв, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький назвав лісові пожежі у Житомирській області найбільшими за 24 роки.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Також у Зеленського назвали площу, яку охопили пожежі в Житомирській області.

Читайте також: "Часто в звітах все є, а насправді немає". Як волонтери допомагають рятувати Чорнобиль від вогню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: