fbpx
Сьогодні
12:35 20 Кві 2020

ТОП-5 переваг фрілансерів під час кризи

Карантинні заходи пов'язані з пандемією COVID-19 неочікувано залишили багато людей вдома на незвично довгий термін. Багато ще й залишилось без роботи та постійних джерел доходів. Але є й інші люди.

За даними Payoneer останнім часом ринок фрілансу у світі стабільно зростав на 10-15% щорічно. А засновники сервісу моніторингу фріланс-замовлень ucan.space поспілкувалися зі своїми клієнтами та запитали, які їх переваги в нинішній ситуації стали очевидні.

ТОП-5 переваг фрілансерів під час карантину

1. Вміння працювати вдома

Коли весь світ лише намагається збагнути, як організувати дистанційну роботу, фрілансери так працюють вже роками. Зазвичай в їх робочому графіку взагалі нічого не змінилося. В них вже є гарно обладнане робоче місце, напрацьована самодисципліна, щоденний розпорядок, здатність фокусуватися та, що надзвичайно важливо, відповідні домовленості з членами родини.

2. Вміння працювати над конкретними задачами

Усі самозайняті спеціалісти отримують оплату за конкретно зроблену роботу. Такий підхід дуже швидко привчає концентруватися на результаті, а не процесі. Адже ефективність використання кожної хвилини напряму впливає на заробіток. При цьому багато найманих працівників, на жаль, часто густо звикають просто "ходити на роботу" і отримувати в кінці місяця зарплатню. В умовах кризи така згубна звичка може стати фатальною.

3. Спілкування з бізнесом, як з клієнтом

Це ще одна унікальна навичка, якою не володіють більшість найманих працівників, які зараз намагаються робити перші кроки на фрілансі. Вони звикли, що компанії мають перейматися їх потребами, а не навпаки. Професійні фрілансери ж давно звикли сприймати бізнес, як клієнта та вибудовувати відповідного рівня комунікацію. І саме з ними бізнесу зараз буде набагато зручніше працювати.

4. Покладатися лише на себе

Фрілансер заробляє рівно стільки, скільки працює. Тому зазвичай самозайняті працівники не орієнтуються на державу, субсидії та інше. І в кризових ситуаціях вони продовжують покладатися лише на себе, що дозволяє швидко приймати реальність та адаптуватися до неї.

5. Звичка навчатися та пристосовуватись до змін

Самозайняті спеціалісти постійно вимушені навчатися та підвищувати свій рівень кваліфікації, щоб залишатися в трендах ринку та претендувати на більш оплачувані проєкти. В період кризи навичка швидко навчатися та адаптуватися стає однією з найкритичніших. Якщо ця навичка є, то рішення завжди знайдеться.

Як скористатися перевагами?

За даними сервісу моніторингу фріланс-замовлень ucan.space після введення карантинних заходів у всьому світу кількість проєктів на фріланс-ринку збільшилось майже вдвічі. За статистикою середній чек замовлення в російськомовному сегменті становить в середньому $162. А в англомовних проєктах середній чек складає в середньому вже $366.

Тому експерти радять професійним фрілансерам зараз не сприймати карантин як канікули, а навпаки приділити максимум уваги розширенню клієнтської бази та виходу на нові ринки.

Найближчим часом, як і у 2008 році, прогнозують наплив новачків на фріланс-ринок, що призведе до демпінгу цін у сферах, що не потребують висококваліфікованих спеціалістів. На фоні цього професійним фрілансерам радять ще більше уваги приділити своїй спеціалізації та позиціювання.

Нагадаємо, що в Україні запустили перший агрегатор замовлень з фріланс-бірж.

Партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: