fbpx
Сьогодні
Фото 14:48 20 Кві 2020

У Закарпатті – сезон цвітіння сакур: цьогоріч без туристів

Традиційно у другій половині квітня на Закарпатті починається неймовірне цвітіння сакур. І хоч цьогоріч притоку туристів в Ужгород, Мукачево та інші міста не буде через карантинні обмеження, але пропонуємо насолодитися справжньою красою онлайн на фотографіях.

Природа прокидається незважаючи ні на що, тому у 2020 році її плоди зможуть оцінити лише жителі Ужгорода. Примітно, на противагу іншим рокам, біля дерев зовсім не побачиш натовпи людей, бажаючих сфотографуватись з японськими вишнями.

Якщо у пік сезону під кожною сакурою в Ужгороді одночасно могло перебувати до 20 осіб, то тепер – одиниці за цілий день. Здебільшого це жителі центру, які вигулюють песиків чи відпочивають з дітьми, та молодь.

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

сакура ужгород

Відомо, що в самому Ужгороді ростуть близько 2 тисячі сакур, а вік деяких з них сягає 100 років. Їх можна побачити і насолодитись цвітом як у центральній, так і в старій частині міста. Зазвичай щороку тут проводять Фестиваль сакур. Цього року такого немає через введений в Україні карантин та небезпечну ситуацію з поширенням COVID-19.

Сакури на Закарпатті ростуть у всіх районних центрах. Найдовша алея цих дерев – в Ужгороді.

Фото Укрінформ, Радіо Свобода, Facebook -сторінка "Туристичний бренд Закарпаття"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: