fbpx
Сьогодні
17:04 20 Кві 2020

Пожежа в зоні ЧАЕС: радіаційний фон в нормі, але є небезпека поширення вогню в Білорусь

Фото Reuters

Радіаційний фон на території зони відчуження ЧАЕС, у Київській області та Києві перебуває в межах норми, але у найскладнішій ділянці є небезпека поширення пожеж на територію Білорусі.

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Держслужби з надзвичайних ситуацій Володимир Демчук, передає Інтерфакс-Україна.

«Найбільш складний осередок пожежі — поблизу села Рудьки, де вживаються всі можливі заходи для недопущення переходу пожежі на територію республіки Білорусь», — заявив Демчук.

За його словами, ДСНС підтримує комунікації з Міністерством надзвичайних ситуації Білорусі щодо спільних заходів з ліквідації пожеж.

Демчук додав, що інші два осередки вогню в зоні відчуження — поблизу сіл Росохач та Крива гора — не становлять загрози для лісових масивів та інших територій зони відчуження. Крім того, станом на ранок 20 квітня один із чотирьох осередків займання в зоні відчуження вдалося локалізувати.

«Об'єкт Укриття, сховище відпрацьованого ядерного палива та інші об'єкти державного агентства з управління зоною відчуження функціонують у звичайному режимі», — заявив Демчук. Також, за його словами, радіаційний фон у Києві, Київській області та зоні відчуження «знаходиться в межах природних фонових значень».

Зараз до ліквідації пожеж у зоні відчуження залучено близько 1300 осіб і 325 одиниць техніки. У Житомирській області з чотирьох осередків займання локалізовано два, до роботи з ліквідації вогню залучено 960 осіб та 150 одиниць техніки.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький назвав лісові пожежі у Житомирській області найбільшими за 24 роки.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Також у Зеленського назвали площу, яку охопили пожежі в Житомирській області.

Читайте також: "Часто в звітах все є, а насправді немає". Як волонтери допомагають рятувати Чорнобиль від вогню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: