fbpx
Сьогодні
13:59 20 Кві 2020

На Сумщині пояснили, чому вчасно не подали дані по коронавірусу за Великдень

Фото Depositphotos

У Сумській області результати досліджень на COVID-19 за Великдень, 19 квітня, отримали із запізненням, тому їх вчасно не подали до Києва.

Як повідомляє місцеве видання Sumy.Today,  про це сказав в.о. директора Сумського обласного лабцентру Володимир Збаражський, коментуючи заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова про те, що сім областей не подали інформацію щодо тестування на коронавірус за минулу добу.

За словами Володимира Збаражського, на Великдень в лабораторії опрацьовували близько 80 зразків. Результати досліджень отримали тільки о 23.00, а звітність подається станом на 22.00.

При цьому, за його словами, нових випадків COVID-19 в області за минулу добу, 19 квітня, не підтверджено.

За інформацією заступника директора Сумського обласного лабораторного центру Михайла Мацюка о 22.00 дослідження ще перебували в роботі.

«Апарат за один раз бере 96 зразків, було поставлено 80. На 22.00 дослідження не були завершені, оскільки ще були в роботі. Звітність у МОЗ подається до 22 години, результати були готові після 23.00. Це звичайний робочий момент» — пояснив Михайло Мацюк.

Станом на ранок 20 квітня на Сумщині зареєстровано 83 офіційно підтверджених випадки захворювання на коронавірус — стільки ж, скільки було напередодні, з них 4 летальних. Десятеро людей вилікувалося, найбільше — п'ятеро — одужало у Сумах.

Нагадаємо, під час онлайн-брифінгу у понеділок, 20 квітня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що 7 областей, зокрема Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька, не подали інформації щодо тестування українців на коронавірус за минулу добу. Дані по перерахованих областях лишилися такими ж, як і минулої доби.

Ця заява міністра може пояснити значне зниження статистики захворювання на коронавірус за останню добу, 20 квітня, коли було зафіксовано на 82 випадки менше, ніж за попередню добу, 19 квітня.

За даними МОЗ, станом на ранок 20 квітня в Україні зареєстровано 5710 випадків COVID-19, з них 151 — летальний. 359 пацієнтів вже одужали. За останню добу виявили 261 новий випадок коронавірусу, що на 82 випадки менше, ніж за попередню добу.

Читайте також:

Примарні тести на коронавірус: навіщо Україна закуповує тести з Китаю, якщо ми можемо виробляти їх самостійно

Підозра на Covid-19 і госпіталізація: реальні випадки пацієнтів

ПЛР, експрес і реалії: як пройти тест на коронавірус і де його знайти

Медреформа і коронавірус: чи готова українська лікарня? Репортаж із Бердянська

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: