fbpx
Сьогодні
23:01 20 Кві 2020

На Харківщині перекопали дороги до села, в якому ввели карантин

У селі Високопілля на Харківщині, де посилили карантин через спалах захворюваності коронавірусом, перекопали ґрунтові дороги, якими місцеві об'їжджали пропускні пости.

Про це розповів головний дільничний Валківського райвідділу поліції Микола Коваленко, повідомляє Суспільне.

"Ґрунтові дороги перекопані, щоб місцеві не виїжджали іншими шляхами, тому що багато ґрунтових доріг — люди об'їжджали наш пост — і їх перекопали", — сказав Коваленко.

У селі щодня дезінфікують вулиці. Виїзд і в'їзд до населеного пункту — за перепустками. Патрулі перевіряють, щоб люди ходили у масках, а також питають, з якою метою вийшли з дому.

За словами Коваленка, люди, родичі яких живуть у Високопіллі, приїжджають з Валок чи Харкова і передають харчі на блокпосту.

Зазначимо, що 15 квітня стало відомо про перший летальний випадок на Харківщині — померла жінка, в якої діагностували СОVID-19. 71-річна жінка з села Високопілля Валківського району померла у районній лікарні ще 13 квітня. Коронавірус в неї підтвердили лабораторним шляхом.

Після смерті 71-річної жінки в селі запровадили карантин на два тижні. За словами голови Харківської ОДА Олексія Кучера, померла могла контактувати з великою кількістю людей, оскільки продавала свічки і вихідними днями була у церкві.

20 квітня на Харківщині зафіксували другу смерть від коронавірусу. Померла 70-річна жінка з Високопілля. Вдома, де вона мешкала, провели дезінфекцію.

За даними МОЗ, станом на ранок 20 квітня в Україні зареєстровано 5710 випадків COVID-19, з них 151 — летальний. 359 пацієнтів вже одужали. За останню добу виявили 261 новий випадок коронавірусу, що на 82 випадки менше, ніж за попередню добу.

Раніше МОЗ запустило онлайн-платформу, де реаніматологи та анастезіологи зможуть консультуватися з більш провідними колегами щодо COVID-19.

Нагадаємо, Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що сімʼї лікарів, які померли від коронавірусу, отримають грошову компенсацію з державного бюджету.

Раніше лікар Гліб Бітюков з української делегації також розповів про побачене в Італії: "Мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома".

Читайте також:

Примарні тести на коронавірус: навіщо Україна закуповує тести з Китаю, якщо ми можемо виробляти їх самостійно

Підозра на Covid-19 і госпіталізація: реальні випадки пацієнтів

ПЛР, експрес і реалії: як пройти тест на коронавірус і де його знайти

Медреформа і коронавірус: чи готова українська лікарня? Репортаж із Бердянська

Коронавірус та пологи: що потрібно знати вагітним

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: