fbpx
Сьогодні
18:52 19 Кві 2020

У зоні відчуження ЧАЕС тривають лісові пожежі, - ДСНС

Фото Reuters

У зоні відчуження продовжується ліквідація лісових пожеж. У зоні відчуження продовжується локалізація та гасіння 4 осередків поблизу населених пунктів Корогод, Розсоха, Крива Гора та Рудьки.

Про це повідомляється в Facebook Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Станом на 15:00 19 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають представники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують гасіння пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Вживаються всі можливі заходи щодо максимального пролиття окремих осередків тління трав'яного настилу, пнів, лісової підстилки та залишків деревини з метою запобігання виникненню пожеж та недопущення нових займань у районі вищевказаних сіл.

До гасіння пожеж залучено 1322 чол. особового складу та 292 од. техніки (в тому числі 3 вертольоти).

Також Директор Українського гідрометеорологічного інституту Володимир Осадчий проінформував про те, як здійснювалася оцінка якості атмосферного повітря з огляду на занепокоєння громадськості пожежами у зоні відчуження. Володимир Осадчий підкреслив, що відділом радіаційного моніторингу навколишнього середовища Українського гідрометеорологічного інституту у цілодобовому режимі відслідковується наявність радіонуклідів чорнобильського походження в повітрі.

«За весь час пожеж у зоні відчуження, вміст радіонуклідів у повітрі жодного разу не перевищив гранично допустимих норм. Зокрема, і того дня, коли ми усі спостерігали пилові бурі у столиці», – сказав директор УкрГМІ. Коментуючи достовірність інформації, він зауважив, що усі дані про стан повітря, які збираються лабораторією спектрометрії та радіохімії (яка входить до 140 кращих референтних лабораторій Світу) передаються не лише до ДСНС, а й до Державної інспекції з ядерного регулювання та до Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ). Радіаційний фон по Києву та області, як було зазначено, у межах норми та не перевищує фонових значень.

Загрози об'єкту «Укриття», сховищу радіоактивних відходів та іншим критичним об'єктам інфраструктури зони відчуження немає.

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем, радіаційний фон не перевищує норму.

Зазначимо, у Зеленського назвали площу, яку охопили пожежі в Житомирській області.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: