fbpx
Сьогодні
09:16 19 Кві 2020

Трамп пообіцяв покарати Китай, якщо буде доведена його провина в поширенні коронавіруса

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп пообіцяв притягнути Китай до відповідальності, якщо буде доведена провина Пекіна у поширенні пандемії коронавіруса.

Про це Трамп заявив у суботу під час щоденного брифінгу в Білому домі, повідомляє Reuters.

"Це (епідемія коронавіруса — ред.) могло бути зупинене в Китаї до того, як почалося, але цього не було зроблено, і тепер весь світ страждає через це", – заявив Трамп.

Епідемія коронавіруса не могла бути вчасно припинена через помилки китайської влади, припустив американський лідер. Однак він також не виключив, що це могло бути зроблено свідомо.

"Якщо це була помилка, помилка є помилка. Але якщо вони свідомо несли за це відповідальність, – саме це я маю на увазі, – тоді, напевно, повинні бути наслідки", – сказав американський президент.

Він не уточнив, які кроки можуть здійснити Сполучені Штати щодо Китаю.

Трамп також порушив питання про вірусологічну лабораторію в Ухані. Цього тижня Fox News повідомив, що, ймовірно, у цьому закладі був розроблений коронавірус в рамках зусиль Китаю з демонстрації своєї здатності ідентифікувати і боротися з вірусами.

Глава Білого дому США сказав, що його уряд намагається визначити, чи походить вірус з китайської лабораторії.

Ще в лютому державний інститут вірусології Ухані спростував чутки про те, що вірус міг бути штучно синтезований в одній з його лабораторій або вийти з-під контролю за її межі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: