Почаївська лавра також пустила людей на Великоднє богослужіння. Всього поліція зафіксувала скупчення людей у 19 церквах

На Великдень у Почаївській Свято-Успенській лаврі, що на Тернопільщині, не виконали карантинних заходів. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Як повідомили у поліції, згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.

Більшість людей прийшли на святкову відправу з індивідуальними засобами захисту. Тим, хто їх не мав, правоохоронці роздавали заздалегідь підготовлені маски.

Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Більшість не дотримувалися дистанції.

Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря, і віряни всупереч встановленим обмеженням почали заходити всередину. Великоднє богослужіння завершилося близько 4:30, і прихожани розійшлися.

Поліція розглядає питання щодо внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За даними правоохоронців, пасхальні богослужіння відбулися в 447 культових спорудах та храмах Тернополя й області. Майже 500 працівників поліції забезпечували публічну безпеку. Більшість релігійних заходів проводилися з дотриманням встановлених обмежень.

Загалом в Україні богослужіння проводилися майже в 14 тис. храмів за участю близько 130 тисяч вірян.

Зафіксовано 19 випадків порушення карантину в 13 областях.

Порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області – 4, у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві – по 2, у Житомирській, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях – по 1.

Три адміністративні протоколи складені за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Він додав, що в цілому участь у богослужіннях взяли майже 130 тисяч людей, і поліція дійшла висновку, що "громадяни проявили  правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень".

Повідомлялося,  що на Донеччині у Свято-Успенській Святогірській лаврі (Московський патріархат) на Великоднє богослужіння в ніч з 18 на 19 квітня зібралося багато вірян, більшість з яких не мала засобів захисту від коронавірусу.

Раніше ЗМІ повідомили, що Митрополитів УПЦ МП Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували до лікарні з СOVID-19.

Нагадаємо, Києво-Печерську лавру закрили на карантин через понад 90 інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2.

Також на карантин закриють Іонінський монастир у Києві.

Читайте також:

Великдень вдома: як святити паски під час пандемії коронавірусу

Як Великдень на карантині відсвяткували католики

Свіжі дописи

  • Новини

Знай наших: 10-річний хлопчик з Трускавця став чемпіоном світу зі швидких шахів

У Албанії на чемпіонаті світу зі швидких шахів (рапіду) переміг 10-річний Олексій Наконечний з Трускавця.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україну візьмуть в НАТО тільки після перемоги, – Президент

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе стати членом Північноатлантичного Альянсу до перемоги… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Європі майже 47 дітей-біженців щодня зникають безвісти 

Понад 50 тисяч неповнолітніх біженців за останні три роки зникли безвісти після прибуття в Європу.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У розвідці Британії проаналізували наслідки атаки України на аеродром на Кубані

Атака українських безпілотників на російський військовий аеродром "Кущевська" на Кубані 27 квітня змусить російську федерацію… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Естонія поки не має плану репатріації українських громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ Естонії не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.