fbpx
Сьогодні
20:07 19 Кві 2020

Лукашенко з сином відвідав церкву під час пандемії та розповів про "свій шлях" боротьби з коронавірусом

Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що у нинішній епідеміологічній ситуації закривати храми не потрібно, і сам відвідав Свято-Благовіщенський Ляденський храм з нагоди Великодня.

"Маю вам сказати, що я не схвалюю тих, хто закрив людям дорогу до храму. Я не вітаю такої політики. Ще й надто, ви знаєте мою позицію: ми ці віруси переживаємо кожен рік", – цитує слова Лукашенка "Белта".

Білоруський лідер зазначив, що мільйони людей у світі – віряни, чимало з них наділені великою владою.

"Я знаю багатьох таких. Але як тільки настав цей психоз (навіть не хвороба), всі рвонули не в храм, а від храму. Недобре. Але це моя позиція, я її нікому не нав'язую. Це вам вирішувати, як будете жити ви, як будуть жити ваші діти. Я тільки виходжу з того, що завжди треба діяти згідно з обставинами: якщо потрібно надіти маску – одягніть, якщо потрібно іншим чином поберегтися – бережіть себе. Але дійте відповідно до того, як складаються обставини", – заявив Лукашенко.

Фото: facebook.com/belteanews

Також Лукашенко прокоментував реакцію суспільства на дії білоруської влади в умовах пандемії нового коронавіруса.

"Ви бачите, який тиск сьогодні на Білорусь і перш за все на президента. Вже тільки лінива, паршива собака не гавкає з-під паркану в мою сторону.

Я завжди кажу: зачекайте, зачекайте, не поспішайте. Прийде час, ми обговоримо і пропуску, і самоізоляцію, і карантин, і комендантську годину, що від мене вимагали – ввести комендантську годину, карантин, закрити вас в ваших подвір'ях там, в будинках, щоб взагалі не висували ніс.

Ми пішли своїм шляхом, це важкий шлях, дуже важкий шлях боротьби з вірусом взагалі. Ми контролюємо наскільки це можливо країну, особливо в'їзди. Контролюємо людей і якщо ми виявляємо хоча б одного ( хворого – ред ) ми відразу ізолюємо всіх хто був в контакті.

Ми очагово, точково працювали, ми не йшли фронтом, оточуючи ваш селище прекрасний, заганяючи вас в будинку. Я відразу відмовився від такого шляху, за що сьогодні і отримую, – зазначив глава держави. – У тому числі у нас свядомих вистачає в Білорусі, які за гроші готові мати рідну продати. Але ми витримаємо, і я в цьому абсолютно впевнений. У нас не захлинулася система охорони здоров'я", – сказав він в ефірі телеканалу "Білорусь 1".

Раніше Лукашенко заявив про "особливий шлях" Білорусі у подоланні коронавірусу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: