fbpx
Сьогодні
15:16 19 Кві 2020

Через скупчення вірян у Святогірській лаврі відкрито кримінальне провадження

Станом на ранок поліція зареєструвала 4 випадки недотримання карантинних обмежень на Донеччині. Серед них відкрито одне кримінальне провадження за подіями у Святогірській Свято-Успенській лаврі під час скупчень 300 осіб у час богослужіння.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Донецькій області, передає ВВ.

"У Святогірській Свято-Успенській лаврі зафіксовано зібрання людей у кількості 300 осіб, при цьому не було дотримано соціальну дистанцію та інших правил карантину. За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням)", – повідомили правоохоронці.

У поліції зазначили також, що ще за трьома випадками, коли у культових спорудах перебувало понад 10 людей або вони були без захисних масок, наразі триває ретельне вивчення матеріалів, після чого їм буде надано правову оцінку.

Повідомляється, що загалом святкова служба пройшла у 275 храмах. Публічну безпеку у великодню ніч забезпечували 1500 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України.

"Участь у богослужіннях взяли понад 3500 вірян. Загалом більшість громадян поставилися відповідально до карантинних обмежень", – підсумували у поліції.

Повідомлялося,  що на Донеччині у Свято-Успенській Святогірській лаврі (Московський патріархат) на Великоднє богослужіння в ніч з 18 на 19 квітня зібралося багато вірян, більшість з яких не мала засобів захисту від коронавірусу.

Почаївська лавра також пустила людей на Великоднє богослужіння. Всього поліція зафіксувала скупчення людей у 19 церквах.

Раніше ЗМІ повідомили, що Митрополитів УПЦ МП Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували до лікарні з СOVID-19.

Нагадаємо, Києво-Печерську лавру закрили на карантин через понад 90 інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2.

Також на карантин закриють Іонінський монастир у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: