fbpx
Сьогодні
10:38 18 Кві 2020

Зеленський привітав українців з Великоднем і закликав залишатися вдома

Президент Володимир Зеленський привітав українців зі святом Великодня, побажав усім радості, здоров'я і миру. А ще закликав людей залишатися вдома, не тільки заради власної безпеки, а й заради лікарів та майбутнього нації.

"Дорогі українці! Я вітаю всіх християн східного обряду з прийдешнім святом – Світлим Воскресінням Христовим! Нехай у наших серцях будуть добро, світло та милосердя, а в домівках – радість, достаток і любов. Нехай на нашу землю повернеться мир.

Іще раз закликаю всіх відсвяткувати Великдень вдома. Коли ми всі зостаємося вдома – це справді єднання. Єднання заради лікарів, заради здоров'я нашої нації, а отже – її майбутнього.

Щоб наші батьки жили довше, щоб наші діти були щасливими, щоб кохані люди були завжди поруч, щоб в Україні все було добре. І щоб усі ми були живі та здорові. Хай у цьому нам Бог помагає. А ми – допоможемо Богові. Залишаємось вдома», – Президент України Володимир Зеленський укотре закликав українців святкувати Великдень, не виходячи на вулицю.

Дорогі українці! Я вітаю всіх християн східного обряду з прийдешнім святом – Світлим Воскресінням Христовим! Нехай у наших серцях будуть добро, світло та милосердя, а в домівках – радість, достаток і любов. Нехай на нашу землю повернеться мир.Іще раз закликаю всіх відсвяткувати Великдень вдома. Коли ми всі зостаємося вдома – це справді єднання. Єднання заради лікарів, заради здоров'я нашої нації, а отже – її майбутнього.

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, April 18, 2020

Зеленський нагадав, що Великдень – це свято єднання. І сьогодні Україна об'єднана одним-єдиним бажанням – вийти на вулицю. Глава держави зауважив, що розуміє людей, адже сам з ранку до вечора сидить в кабінеті, де навіть вікна не відчиняються. Однак сьогодні, у світле свято Пасхи президент залишився вдома: "Зараз я вдома, і у мене вихідний. Так, у Президента теж буває вихідний, президент – теж людина".

"Пам'ятаєте, як у дитинстві батьки не пускали нас на вулицю? А сьогодні така ситуація, що ми не пускаємо на вулицю наших батьків. І це не помста. Це – турбота", – відзначив президент.

А ще Великдень – це свято щирості та відвертості. Зеленський розповів, що майже весь його робочий день – це зустрічі, наради, дзвінки, переговори. Він так багато говорить, що повернувшись додому має тільки одне бажання – помовчати.

"Я нещодавно зрозумів, що насправді в такі миті я не мовчу. Я звертаюсь до Бога. І тут я нічим вас не здивую – бо ми всі, хоч і різними словами, але просимо Всевишнього про одне й те ж. Щоб наші батьки жили довше, діти були щасливими, онуки не кашляли, кохані люди були завжди поруч, а в Україні все було добре. І щоб усі ми були живі та здорові. Хай у цьому нам Бог помагає. А ми – допоможемо Богові. Залишаймось вдома", – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я України побоюються, що масове відвідування церков на Великдень може нівелювати успіхи, які були досягнуті в стримування епідемії COVID-19 завдяки карантину.

Зеленський також заявив, що боїться "страшної статистики" щодо коронавірусу після Великодня.

Станом на 18 квітня в Україні 5106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133 летальні, 275 пацієнтів одужали. 

Читайте також:

Великдень вдома: як святити паски під час пандемії коронавірусу

Як Великдень на карантині відсвяткували католики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: