Новини

Як освятити паски вдома: поради ПЦУ

У зв'язку з введенням карантином через спалах нового типу коронавірусу COVID-19 ПЦУ закликає віруючих залишитися на Великдень вдома і долучитися до богослужінь онлайн.

Про це повідомляє Православна церква України (ПЦУ).

У ПЦУ відзначили, що карантин не скасовує Великдень, однак вносить певні корективи в його святкування. Там нагадали, що в цьому році великодні страви не будуть спільно святити в храмі і на прихрамовій території. Дозволено освячувати паски тільки в маленьких населених пунктах, селах і селищах міського типу, на вулиці, безпосередньо біля будинку або у дворі, з дотримання "соціальної дистанції".

"Якщо ж сталося так, що ви живете в великому місті і не встигли придбати саме освячену паску, то ви можете самостійно її окропити свяченою водою. Зробити це варто в день свята після прочитання відповідних молитов про благословення в храмах", – йдеться в повідомленні.

В церкви радять віруючим взяти участь у Великодньому літургії дистанційно і не йти в храм, щоб не піддавати себе і оточуючих на небезпеку.

У ПЦУ пояснили, що під час молитви вдома важливо здійснювати її перед іконою і уважно слухати богослужіння, "перебуваючи в будинку, немов у храмі, дотримуватися звичайних правил участі в церковному богослужінні".

Відносно плащаниці, її в цьому році винесуть, однак церемонія буде відбуватися без поцілунків, а обнесення навколо храму дозволяється тільки тим, хто бере участь в службі, з дотриманням безпечної дистанції.

"Також помолимося вдома за покійних близьких в поминальні дні після Пасхи. Наші священнослужителі обов'язково будуть разом з вами відвідувати кладовища, однак пізніше – вчинення заупокійних молитов переносяться на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 року)", – підсумували в ПЦУ.

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Бажаємо всім гарних Великодніх свят! Смачної паски! 🍩

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.