fbpx
Сьогодні
16:15 18 Кві 2020

Як освятити паски вдома: поради ПЦУ

Фото kitschencat.com

У зв'язку з введенням карантином через спалах нового типу коронавірусу COVID-19 ПЦУ закликає віруючих залишитися на Великдень вдома і долучитися до богослужінь онлайн.

Про це повідомляє Православна церква України (ПЦУ).

У ПЦУ відзначили, що карантин не скасовує Великдень, однак вносить певні корективи в його святкування. Там нагадали, що в цьому році великодні страви не будуть спільно святити в храмі і на прихрамовій території. Дозволено освячувати паски тільки в маленьких населених пунктах, селах і селищах міського типу, на вулиці, безпосередньо біля будинку або у дворі, з дотримання "соціальної дистанції".

"Якщо ж сталося так, що ви живете в великому місті і не встигли придбати саме освячену паску, то ви можете самостійно її окропити свяченою водою. Зробити це варто в день свята після прочитання відповідних молитов про благословення в храмах", – йдеться в повідомленні.

В церкви радять віруючим взяти участь у Великодньому літургії дистанційно і не йти в храм, щоб не піддавати себе і оточуючих на небезпеку.

View this post on Instagram

Карантин не скасовує Великдень, однак вносить певні корективи в його святкування 🐰 ⠀ У Православній церкві України розповіли, що якщо ви не встигли придбати саме освячену паску, то ви можете самостійно її окропити свяченою водою! Приєднуйтеся до богослужіння по телевізору, чи через інші засоби, Facebook, YouTube тощо, а після його завершення можете самостійно взяти освячену воду і покропити нею паску та інші Великодні страви 🥯🍩 ⠀ Де дивитися богослужіння ПЦУ онлайн 📺 ⠀ – початок трансляції Великодньої служби о 23:00 18 квітня і до 3:00 19 квітня – ефір покаже "1+1", 24 канал та UA: Перший #ПЦУ #великдень #щасливоговеликодня #великденьвдома #залишаймосявдома

A post shared by Рубрика (@rubryka) on

У ПЦУ пояснили, що під час молитви вдома важливо здійснювати її перед іконою і уважно слухати богослужіння, "перебуваючи в будинку, немов у храмі, дотримуватися звичайних правил участі в церковному богослужінні".

Відносно плащаниці, її в цьому році винесуть, однак церемонія буде відбуватися без поцілунків, а обнесення навколо храму дозволяється тільки тим, хто бере участь в службі, з дотриманням безпечної дистанції.

"Також помолимося вдома за покійних близьких в поминальні дні після Пасхи. Наші священнослужителі обов'язково будуть разом з вами відвідувати кладовища, однак пізніше – вчинення заупокійних молитов переносяться на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 року)", – підсумували в ПЦУ.

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Фото facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Бажаємо всім гарних Великодніх свят! Смачної паски! 🍩

Як зустріти Великдень вдома | Рубрика

Великдень — у серці, а не у церкві 🤲Дивіться, як душевно можна зустріти цю неділю вдома! Поширте це відео ❤️

Posted by Рубрика on Tuesday, April 14, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: