fbpx
Сьогодні
15:50 18 Кві 2020

У Польщі школярка під виглядом магазину косметики запустила центр допомоги жертвам домашнього насильства

Польська школярка Христина Пашко відкрила проект для допомоги жертвам домашнього насильства під час карантину — під виглядом онлайн-магазину натуральної косметики, щоб вони могли звернутися за допомогою без відома агресора.

Людей, які піддаються фізичному або психологічному насильству, закликають писати в особисті повідомлення «магазину» в Facebook і цікавитися косметикою, яку він нібито продає. У відповідь засновниця «магазину» поцікавиться самопочуттям жертви, а якщо отримає «замовлення» на косметику разом з адресою, то викличе на нього поліцію.

Назва магазину перекладається як «Ромашки і Братки». Щоб сторінка виглядала правдоподібно, школярка публікує на ній фотографії кремів, а спілкування йде завуальованим мовою. «Допомагає від синців і почервоніння», «добре захищає шкіру», — пишуть у відгуках.

У Польщі школярка під виглядом магазину запустила центр допомоги жертвам домашнього насильства

Активістка створила проект через побоювання, що при карантині в Польщі все більше випадків домашнього насильства (на 40%, за її словами), а жертвам складніше звернутися за допомогою. З моменту відкриття «магазину» 12 квітня на нього підписалося близько 8 тисяч людей і більше 40 звернулися за допомогою.

Раніше ми розповідали, що уряди Франції та Іспанії запровадили нову схему допомоги постраждалим під час карантину. Тепер жертви домашнього насильства повинні зайти до аптеки та попросити захисту, але якщо з якоїсь причини вони не можуть зробити це відкрито, жертви насильства повинні сказати кодове слово – "маска 19".

Також в Україні МВС запустило чат-бот для протидії домашньому насильству.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: