fbpx
Сьогодні
00:21 18 Кві 2020

У ДСНС очікують пік пожеж на Київщині на Великодні свята та запевняють, що ресурсів для гасіння у Чорнобилі достатньо

У Державній службі надзвичайних ситуацій зазначили, що очікують піку пожеж 18 та 19 квітня через шашличників та сильний вітер

Про це заявила речниця Державної служби з надзвичайних ситуації Київщини Вікторія Рубан, передає hromadske.

Рубан наголосила, що майже у всіх випадках причинами пожеж є людська діяльність.

"Це випалювання сухої трави, це так звані шашличники, які вважають, що вони загасили багаття, яке роздмухується вітром через декілька годин", – відзначила речниця ДСНС.

Вона додала, що кожних вихідних кількість пожеж збільшується, а минулих вихідних рятувальники до 170 разів виїжджали на гасіння вогню.

Для гасіння пожежі у Чорнобильській зоні вистачає, як людських так і матеріальних ресурсів. Про це під час брифінгу заявив представник ДСНС України, передає УНН.

Відповідаючи на питання, чому пожежники так довго не можуть загасити пожежу у Чорнобильській зоні та чи вистачає ресурсів людських та матеріальних, він зазначив: "Там дуже великі площі, людських та матеріальних ресурсів достатньо".

"… дуже великі площі і погодні умови не дозволяють працювати дуже швидко, тому що вітер роздуває по всій території. У зв'язку з сухою зимою ми маємо посуху в лісах, тому пожежа розвивається дуже швидко. Зараз вона локалізована, зараз відбувається тління лісової підстилки та трави", — додав рятувальник.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: