fbpx
Сьогодні
10:03 18 Кві 2020

Лукашенко заявив про "особливий шлях" Білорусі у подоланні коронавірусу

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що його країна, не зважаючи на критику, іде своїм шляхом в подоланні коронавірусу і над нею вже «з'явився маленький промінчик надії».

Слова президента передає білоруське видання «Белта».

«Найголовніше, що ми поки справляємося. Сьогодні маленький промінчик надії з'явився. Особливо у Мінську. У нас вже більше ліжок звільнилося, ніж ми госпіталізували людей», — переконує Лукашенко.

Він зазначив, що часом, зокрема за кордоном, на Білорусь нарікають через відсутність боротьби з коронавірусом.

«Водночас вони не знають, як ми взагалі живемо тут і як боремося. Особливо наші рідні брати на сході (росіяни — ред.) вже так стурбовані… Не тим шляхом пішли, бачите. Щоб іти шляхом Білорусі, потрібно мати систему. А систему, навіть в пострадянських країнах, крім нас, зруйнувати всю… Тепер пожинають плоди та в нас камінням кидають», — сказав Лукашенко.

Зазначимо, що в Білорусі 17 квітня зафіксували рекордне зростання кількості інфікованих — 575. Загалом в країні 4779 осіб з коронавірусом.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні не скасовуватимуть заходи до Дня перемоги 9 травня через коронавірус і вважає, що людей повинен оберігати Бог.

Також Лукашенко виступив проти повернення до країни громадян, які виїхали після попередження про пандемію коронавірусу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: