fbpx
Сьогодні
21:25 17 Кві 2020

Зеленський побоюється "страшної статистики" щодо коронавірусу після Великодня

Президент Володимир Зеленський вважає, що епідемія коронавірусу в Україні поки що проходить м'яко, але порушення карантину на Великдень може призвести до "страшної статистики".

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Зараз ми ситуацію дуже непогано контролюємо, зараз у нас дуже непогані цифри. Тому люди повинні знати: свята святами, але наступного року. Всі разом підемо до церкви. А сьогодні терпіння і хоча б раз відреагувати не серцем, а розумом", – сказав він.

Зеленський побоюється, що після Великодня в Україні відбудеться стрибок захворювання.

"У нас може бути після Великодня страшна статистика – від 2 до 10 відсотків хворих серед усього українського населення. Люди, які не самоізолюються і підуть до церкви, знаєте, що роблять? Вони ставлять перед вибором медиків, як це було в Італії… Якщо буде від 2 до 10 відсотків хворих – медики вирішуватимуть, кому жити далі", – сказав президент.

У цьому зв'язку він наголосив на важливості святкування Великодня вдома.

Володимир Зеленський у студії ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» / 17.04.2020

Володимир Зеленський у студії соціально-політичного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера». Гарячі теми випуску – боротьба з COVID-19, підтримка економіки під час карантину, Великдень вдома та повернення нової групи незаконно утримуваних українців.

Posted by Офіс Президента України on Friday, April 17, 2020

Водночас він наголосив, що цього можна уникнути, якщо люди будуть дотримуватися "не жорстких поки що" умови карантину. "Ніхто не заварює двері в будинки, ніхто нікого не б'є, не заганяє додому силою", – сказав він.

Якщо після Великодня не почнеться сильний спалах коронавірусу, вже наприкінці наступного тижня можуть оголосити перші кроки щодо пом'якшення карантину.

"З урядом 24 числа ми вийдемо з комунікацією. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом'якшені. Тому що частково людей потрібно буде відпускати на роботу. Частково галузі, які для нас дуже важливі, будуть відкриватися. Частково може бути пом'якшення в травні щодо транспорту. Такі речі будуть, якщо не буде великої хвилі", – сказав Зеленський.

В Україні станом на 17 квітня зафіксовано 4662 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, за добу зафіксовано 501 новий випадок.

Читайте також:

Великдень вдома: як святити паски під час пандемії коронавірусу

Як Великдень на карантині відсвяткували католики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: